Van Vleuten gaat haar ploeggenotes op de Spaanse manier aanpakken: 'Mag niet gebeuren op dit niveau' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten gaat haar ploeggenotes op de Spaanse manier aanpakken: 'Mag niet gebeuren op dit niveau'

Van Vleuten gaat haar ploeggenotes op de Spaanse manier aanpakken: 'Mag niet gebeuren op dit niveau'

Annemiek van Vleuten eindigde zondag als zesde in haar laatste Luik-Bastenaken-Luik. De Nederlandse wilde graag voor de overwinning gaan in de klassieker die haar het beste ligt, maar moest concluderen dat niet alles naar wens liep.

Na de finish was Van Vleuten even zoek; de wereldkampioene fietste een heel stuk door in Luik, maar maakte even later toch rechtsomkeert om de Nederlandse pers te woord te staan. 'De sprint speelt ook nog een keer af in je hoofd, maar daar lig ik niet wakker van', aldus de kopvrouw van Movistar, die niet te spreken was de uitvoering van de door Movistar bedachte tactiek.

'We hebben als team echt heel slecht gereden, dat was zonde', stelde de Nederlandse. 'We hadden één taak en dat was in de kopgroep zitten, dus dat er dan alsnog één wegrijdt zonder ons mag niet gebeuren. Daardoor rijden we de hele dag achter de feiten aan.'

Van Vleuten wil de boel weer op scherp zetten

Van Vleuten gaat dit op de Spaanse manier aankaarten, zo geeft ze aan. 'Of ik met mijn vuist op tafel ga slaan? (lacht) Bij Movistar valt dat wel mee, daar sluiten we al gauw af met een grapje. Maar een goede teambespreking gaat er wel komen, om de boel op scherp te zetten. Het is goed om na te bespreken, want dit mag niet gebeuren op dit niveau.'

'Dat was jammer, want we konden ons plan niet uitvoeren. Je loopt de hele tijd te rijden, verliest pionnen en ik moest zelf al vroeg in actie komen. Dat wil je gewoon niet, je wil je benen fris houden', verwoordt Van Vleuten de nadelen van deze Luik-Bastenaken-Luik.

'Dat is de ene kant van het verhaal, aan de andere kant: Demi Vollering was gewoon beter, ik kon niet mee', zegt ze eerlijk. 'Maar ik moet wel zeggen: het verschil was niet zo heel groot, dus dat geeft de burger weer moed voor de rest van het seizoen.'

Van Vleuten vond dat SD Worx een nagenoeg perfecte koers reed. 'Ik had al wat kogels afgeschoten, terwijl zij relaxed zaten met iemand voorin. Ze speelden het heel goed, heel slim', aldus de vrouw die dit voorjaar ook al redelijk wat pech kende. 'Strijdend ten onder heb ik liever dan dat ik met een lekke band aan de kant sta. Ik heb er het beste van proberen te maken', sluit ze af.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Ben jij de absolute wielerkenner van In de Leiderstrui? Speel tijdens de Giro dan mee in de IDL Subleague!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws