Van Vleuten na 'epische tocht': 'Was bang dat het te veel zou zijn' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten na 'epische tocht': 'Was bang dat het te veel zou zijn'

Van Vleuten na 'epische tocht': 'Was bang dat het te veel zou zijn'

Annemiek van Vleuten heeft een episch avontuur achter de rug. Ze ging samen met tien mannen van de Mitchelton-Scott-ploeg op trainingskamp, om zich eens flink te testen nadat ze haar knie brak op het WK in september vorig jaar. De uitdaging is inmiddels achter de rug en het is flink bevallen.

De groep startte in Portugal en reden in negen dagen naar Andalusië. Een tocht van liefst 1800 kilometer en 30.000 hoogtemeters. U kon er al uitgebreid over lezen in onze rubriek Gespot op Strava, waarin we de tocht van Van Vleuten uitlichtten. ‘Mijn doel was om te zien hoe het zou gaan en hoe mijn knie zou aanvoelen’, schrijft Van Vleuten in een blog voor Cyclingnews.

‘Ik had nog maar zes weken getraind toen ik met de mannen op trainingskamp ging. Ik was bang dat het te veel zou zijn, maar het ging goed’, aldus de wereldkampioene tijdrijden. Regelmatig deed ze de mannen flink pijn, maar bergop moest ze het toch afleggen. ‘Mannen als Simon en Adam Yates en Mikel Nieve klimmen natuurlijk sneller dan ik. Het is niet realistisch om te denken dat ik hen zou kunnen volgen.’

Van Vleuten: 'Knie deed geen pijn'

Ondanks dat en ondanks dat ze nog niet in topvorm is vanwege haar blessure, genoot Van Vleuten er met volle teugen van. ‘Het was een epische tocht, en het allerbeste is: mijn knie deed geen pijn. Het trainingskamp was ook mentaal goed voor me. Ik had het zwaar in december, maar dit trainingskamp was weer eens iets heel anders en een grote uitdaging. Ik houd van uitdagingen.’ (Foto: Instagram Luka Mezgec)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws