Van Vleuten treurt na vierde plaats, Van Dijk juist door het dolle: 'Betekent veel voor mij' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten treurt na vierde plaats, Van Dijk juist door het dolle: 'Betekent veel voor mij'

Van Vleuten treurt na vierde plaats, Van Dijk juist door het dolle: 'Betekent veel voor mij'

Ellen van Dijk is heel erg blij met de nationale titel bij het NK tijdrijden voor vrouwen. De renster van Team Sunweb was woensdagmiddag sneller dan haar concurrentes en die zege heeft heel veel waarde voor haar.

'Dit betekent heel veel voor mij', vertelt Van Dijk tegenover het Algemeen Dagblad. Ze was er andere jaren al dichtbij, maar werd telkens afgetroefd of had pech. 'De concurrentie is moordend. Het NK is een klein WK. Dat vind ik alleen maar mooi. Als je hier kunt winnen, kan het ook op het WK. Daarom betekent deze titel heel veel voor mij.'

Voor Annemiek van Vleuten was het een mindere middag. Als wereldkampioene tijdrijden werd ze teleurstellend vierde. 'Ik heb alles gegeven, maar het was niet goed. Ik heb mij supergoed voorbereid op de Giro Rosa waar ik voor het klassement ga. Ik ben ook goed, maar ik ging vandaag te behoudend van start en had blijkbaar vandaag een mindere dag. Dat kan niet als je tegen deze meiden wil winnen.'

Anna van der Breggen was dan juist wel weer blij met een tweede plaats, op zes seconden van Van Dijk. 'Ik ben er heel blij mee. Ik heb mijn best gedaan. Het was een goede tijdrit, alleen was Ellen sneller. Jammer natuurlijk, want ik had liever zelf gewonnen. Zes seconden is niet veel', klinkt het. (foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws