Visma | LaB likt Vuelta-wonden: Anna Henderson moet onder het mes voor gebroken sleutelbeen, Vos valt zonder erg Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Visma | LaB likt Vuelta-wonden: Anna Henderson moet onder het mes voor gebroken sleutelbeen, Vos valt zonder erg

Visma | LaB likt Vuelta-wonden: Anna Henderson moet onder het mes voor gebroken sleutelbeen, Vos valt zonder erg

Het leek zo'n rustige, rollende dag in de Vuelta Femenina. Tot drie kilometer van de meet. Ineens lagen er drie dames op de grond. Een meter of vijfhonderd verderop was het opnieuw raak: vooraan het peloton gingen een hoop dames onderuit bij een rotonde. Onder de slachtoffers ook de dames van Visma | Lease a Bike, die hun ambities voor de dagzege konden opbergen na de val. In een persbericht blikt de ploeg terug op de dag, waar ze toch wel spraken van een enorme aderlating.

De door Alison Jackson gewonnen etappe werd dus vlak voor de meet nog onthoofd. Kort daarvoor zagen we de dames in het geelzwart nog flink tempo maken om de sprint voor Marianne Vos aan te trekken. Vos raakte betrokken bij de val en kon iets later weer opstaan en haar weg vervolgen. Zij heeft geen last van blessures en lijkt schadevrij de dag te zijn doorgekomen. Ook de andere snelle dame van Visma | Lease a Bike, Anna Henderson, viel. Bij haar was de schade groter, zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Een dag later kwam Visma | Lease a Bike vervolgens met het teleurstellende nieuws dat Henderson niet meer zal kunnen staten. Het onderzoek in het ziekenhuis toonde echter een gebroken sleutelbeen bij de Britse renster aan, waar ze voor onder het mes zal moeten.

Lees verder onder de tweet.

Al het goede werk voor niets bij Visma | Lease a Bike: 'Ons hele plan viel in duigen'

De etappe verliep voor ons perfect tot drie kilometer van de finish”, legt teamdirecteur Rutger Tijssen uit. “Dankzij onze inspanningen onderweg hebben we een uitstekende positie voor onszelf gecreëerd. Helaas kwamen Marianne en Anna betrokken bij een valpartij in de finale. Als gevolg hiervan viel ons hele plan in duigen. Dit soort crashes komen vaak voor in de begindagen van een grote ronde. Iedereen is dan nog vers en is getergd om een goed resultaat binnen te halen.'

Dinsdag gaat de Vuelta Femenina weer verder en opnieuw is er een kans voor de (heuvel)sprinters. Er ligt onderweg één klim op het parcours, maar er liggen de dames wel meer hoogtemeters dan maandag te wachten. Een herkansing dus voor Vos!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws