Hoe kan het ook anders: Lidl-Trek maakt op ludieke wijze selectie voor Giro d'Italia bekend Wielrennen
Wielrennen

Hoe kan het ook anders: Lidl-Trek maakt op ludieke wijze selectie voor Giro d'Italia bekend

Hoe kan het ook anders: Lidl-Trek maakt op ludieke wijze selectie voor Giro d'Italia bekend

Op inmiddels traditiegetrouwe en uiterst ludieke wijze heeft Lidl-Trek de acht namen voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. In een berichtje op de ploegsite worden de rollen en ambities dan weer nader toegelicht.

Gregory Rast, Yaroslav Popovych, Michael Schar en Adriano Baffi zijn in Italië de ploegleiders met dienst. Zij kunnen vooral hopen op ritsucces met sprinter Jonathan Milan, die vorig jaar een soort revelatie was en uiteindelijk ook de puntentrui mee naar huis nam. Ook dit jaar is hij een zeer geduchte kanshebber voor de paarse trui. De Italiaanse spurter krijgt met Daan Hoole, Edward Theuns, Simone Consonni en Jasper Stuyven een mooie lead-out-trein mee. Mocht een rit dusdanig zwaar zijn dat Milan moet passen, dan kan één van de genoemde heren zich aan een spurt wagen (Hoole daargelaten).

Flinke sprinttrein voor Milan, ook Stuyven vertolkt belangrijke rol

'Met een sprinter als Milan zullen we hard werken voor elke potentiële sprintfinish', vertelt Rast in het communiqué. 'Hij zal onze kopman zijn voor de sprints en het winnen van de puntentrui is iets wat hij dit jaar weer kan proberen te herhalen. We zijn ons bewust van zijn potentieel, maar we kunnen natuurlijk de sterke concurrentie niet negeren die het ons, daar zijn we zeker van, moeilijk zal maken. Daarom zal Jonny worden ondersteund door Theuns en Consonni, de trein die we in het eerste deel van het seizoen goed hebben zien samenwerken. De ervaring van Eddie en Simone zal belangrijk zijn voor Milan.'

Ook Stuyven zal een belangrijke rol vertolken voor Milan, zo benadrukt Rast. 'Zijn conditie was tot en met eind maart, toen hij betrokken was bij de valpartij in Dwars door Vlaanderen, supergoed. De tijd om die vorm terug te krijgen voor de Giro was minimaal, maar zowel het team als Jasper had veel motivatie om hem aan de start te hebben. De eerste week kan nuttig zijn voor hem om het verloren vertrouwen terug te winnen. Daarna kan hij zich zowel richten op zijn eigen kansen als helpen in de lead-out voor Jonny.

Lopez en Bagioli klimmers van dienst bij Lidl-Trek

Als de weg stevig omhoogloopt, is het weer uitkijken naar een man als Juan Pedro Lopez. 'De man die meer dan wie dan ook heeft bewezen dat hij klaar is voor de Giro is Juanpe. Zijn overwinning in de Tour of the Alps spreekt voor zich. Italiaanse beklimmingen liggen hem goed, zoals hij al heeft bewezen in 2022. Ik ben ervan overtuigd dat hij op de zwaarste dagen kan jagen op etappesucces. Dan kan hij dag na dag blijven kijken naar de ontwikkelingen in de strijd om het klassement. Ik denk dat zoiets een doel kan zijn om na te jagen, ook gezien de aanwezigheid van twee lange tijdritten, die vaak beslissend kunnen zijn.'

'Andrea Bagioli heeft dan weer alles alles in zich om een waardevolle wildcard te zijn in de overgangsetappes', besluit Rast. 'Ik zie verschillende mogelijkheden voor hem en de wegen van de Giro kunnen de ideale plek zijn om zijn talent te laten zien.' Naast de genoemde namen maakt ook Amanuel Gebreigzabhier deel uit van het octet.

Selectie Lidl-Trek Giro d'Italia 2024

Jonathan Milan
Jasper Stuyven
Daan Hoole
Edward Theuns
Juan Pedro Lopez
Simone Consonni
Andrea Bagioli
Amanuel Gebreigzabhier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws