Visma | Lease a Bike houdt huis in NK tijdrit bij de vrouwen: Markus verdedigt titel, Nooijen verrassend tweede Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Visma | Lease a Bike houdt huis in NK tijdrit bij de vrouwen: Markus verdedigt titel, Nooijen verrassend tweede

Visma | Lease a Bike houdt huis in NK tijdrit bij de vrouwen: Markus verdedigt titel, Nooijen verrassend tweede

Riejanne Markus heeft haar Nederlandse tijdrittitel met overmacht verdedigd. De 29-jarige renster van Visma | Lease a Bike vermorzelde de concurrentie in op een parcours van 36,8 kilometer. Demi Vollering, die een dag eerder nog de Ronde van Zwitserland winnend afsloot, kwam niet in het stuk voor.

In en rondom Steenbergen kregen de dames en de heren hetzelfde parcours voorgeschoteld, zijnde een 36,8 kilometer lange tocht door de open polders van West-Brabant. Eerder op de dag hadden enkele andere (jeugd)categorieën zich al aan hun persoonlijke chrono's gewaagd (sommigen óók over die afstand) en om 15.30 uur was het de beurt aan de eerste starter bij de dames: Loes Nomden mocht het spits afbijten.

Voor de start van bijvoorbeeld Vollering was het nog even wachten (16.48 uur). Voor die tijd had Lieke Nooijen - ook van Visma | Lease a Bike - haar tijdritpotentieel nog maar eens getoond met een ongelofelijk snelle tijd. De 22-jarige renster was bijna twee minuten sneller dan de eerstvolgende en mocht daarom plaatsnemen op de hotseat. Ze wist op dat moment al dat de echte concurrenten in het laatste uur kwamen.

Lees verder onder de video

Markus maakt het af, ook Henderson laat Visma | Lease a Bike juichen

Markus ging als titelverdedigster als laatste van start om 16.50 uur en ze maakte bij het eerste tussenpunt al geen geheim van haar benen. Ze was 35 seconden sneller dan Nooijen en smeerde Shirin van Anrooij zelfs al een minuut aan, na zo'n 24 minuten op de fiets. Van een andere planeet, zo mochten we de tijdrit van Markus wel noemen. Aan de streep hield ze 29 seconden over, wat vooral een groot compliment was voor Nooijen. Die bleef als enige in de buurt bij haar ploeggenote, met Vollering die na een goed tweede deel opklom naar plek drie. Achterstand op Markus: 1.12 minuut!

Niet alleen in Nederland was Visma | Lease a Bike dominant bij de vrouwen. In Groot-Brittannië won Anna Henderson op de tijdritfiets, nadat ze vorig jaar nog vierde was geworden. 'Dit is een enorme opsteker. Het is een heel grote eer om deze titel te grijpen. 2024 is een lastig jaar voor me, met tweemaal een sleutelbeenbreuk. In meerdere opzichten is deze overwinning dus super welkom. Ik wil mijn team en mijn familie bedanken voor de steun in de afgelopen periode. Alles kwam vandaag samen, waardoor ik in staat was de titel te grijpen. Ik kijk er erg naar uit om het komende jaar in deze prachtige trui te rijden', aldus Henderson in een persbericht van de ploeg.

Uitslag NK tijdrijden 2024 - vrouwen elite

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws