Vollering baalt dat ze Vos niet kon helpen: 'Ze keken me niet aan na de wedstrijd' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering baalt dat ze Vos niet kon helpen: 'Ze keken me niet aan na de wedstrijd'

Vollering baalt dat ze Vos niet kon helpen: 'Ze keken me niet aan na de wedstrijd'

Demi Vollering eindigde zaterdag als zevende op het WK wielrennen in België, waar Marianne Vos naar het zilver reed. Na afloop was er veel gemor in de ploeg, waar Vollering zich schuldig voelde.

De 24-jarige Nederlandse kende geen vlekkeloos WK, nadat ze halverwege de koers met pech te maken kreeg. Meermaals moest ze stoppen vanwege materiaalpech, waardoor ze veel energie moest leveren om terug te keren. De Nederlandse ploeg leek daarbij te helpen door het peloton proberen stil te leggen. Mede daardoor slaagde ze erin niet veel later weer aan te sluiten bij het peloton: ideaal dus om nog een belangrijke rol te spelen in de finale.

In de eindsprint kon Vollering kopvrouw Vos echter niet in ideale positie aan de sprint laten beginnen en dan hielp het niet dat ze zelf nog wel naar de zevende plaats kon sprinten. 'Ik probeerde Marianne nog naar voren te brengen, maar door een hele hoop pech was het beste er wel van af bij me. Ik had maar één versnelling en kon niet meer harder op een gegeven moment.'

Na afloop van de wedstrijd waren de commentaren binnen de Nederlandse ploeg niet mals, al werd niet specifiek de naam van Vollering genoemd. Vollering bevestigt dat er geen goede sfeer hing na afloop. 'Ik baal dat ik die meiden niet heb kunnen helpen', zo vertelt ze emotioneel aan de Telegraaf. 'Ze keken me niet aan na de wedstrijd, dus ik denk dat ze niet blij zijn. Ik denk dat iedereen sowieso teleurgesteld is met de tweede plaats van Marianne.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws