Vollering ondanks maagklachten de beste in Baskenland: 'Drie keer rijst per dag wordt erg saai' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering ondanks maagklachten de beste in Baskenland: 'Drie keer rijst per dag wordt erg saai'

Vollering ondanks maagklachten de beste in Baskenland: 'Drie keer rijst per dag wordt erg saai'

Demi Vollering trok op de laatste dag van de Ronde van het Baskenland de eindzege naar zich toe. Op de laatste klim was ze een klasse apart, waarna ze met ruime voorsprong solo over de finish in Donostia kwam. 'Ik ben heel blij met deze overwinning', vertelt ze in het flashinterview.

De blijdschap bij Vollering kwam met name voort uit opluchting. Want zo gemakkelijk als het leek, was het zeker niet. 'Ik was goed hersteld van de Vuelta, maar de laatste twee dagen had ik last van mijn maag en kon ik niet zo goed eten. Drie keer per dag rijst wordt op een gegeven moment erg saai. Ook de temperatuurverschillen de voorbije dagen maakten het lastig voor het lichaam.'

De verschillende kwaaltjes weerhielden Vollering er echter niet van om de concurrentie bergop op hun plaats te zetten. 'We maakten een plan. Ik zou alles op de laatste klim zetten. En als ik niet weggeraakte, dan konden we met onder meer Marlen (Reusser, red.) het spelletje spelen', legt Vollering de tactiek uit.

'Ik slaagde er echter wel in om weg te rijden, en daar ben ik heel blij mee. Het voelt goed om zo'n lange solo af te maken', aldus Vollering. Na haar demarrage was het nog zo'n dertig kilometer over dalende en vlakke wegen naar de finish.

Vollering: 'We kunnen daar heel trots op zijn'

Het is de tweede keer dat Vollering de Ronde van het Baskenland wint. Bij de eerste keer, in 2022, won ze zelfs alle drie ritten. Vorig seizoen eindigde ze als tweede, achter haar ploegmaat Reusser. 'Ik houd van deze koers en heb de voorbije jaren hier altijd goed gereden.'

Voor het derde jaar achtereen slaagde SD Worx-ProTime erin om alle drie etappes en het eindklassement te winnen, een bijzondere statistiek. 'Het is waanzinnig. We kunnen daar heel trots op zijn. Het zegt iets over de sterkte van onze ploeg en dat we graag met initiatief koersen', aldus de eindwinnares.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws