馃摳 Geraakt hij wel tot in Rome? Tim Merlier: 'Heb redelijk wat pijn aan mijn lies' Wielrennen
Wielrennen

馃摳 Geraakt hij wel tot in Rome? Tim Merlier: 'Heb redelijk wat pijn aan mijn lies'

馃摳 Geraakt hij wel tot in Rome? Tim Merlier: 'Heb redelijk wat pijn aan mijn lies'

De eerste tijdrit van de Giro d'Italia 2024 was een listige. We hoorden al dat onder meer Tobias Lund Andresen (dsm-firmenich PostNL) en Tim van Dijke (Visma | Lease a Bike) tegen het asfalt waren gegaan, maar huisfotograaf Sirotti spotte ook de gevolgen van een crash bij Soudal Quick-Step-sprinter Tim Merlier.

Merlier was enkele dagen geleden nog blij dat hij de finale in Andora overleefd had, maar kuste in de tijdrit dan toch het asfalt. Op de foto is te zien dat het dijbeen, de elleboog en de schouder van de Belg gehavend zijn. Hij eindigde de chrono op plek 160, maar belangrijker nog: zaterdag moest er richting Prati di Tivo vanaf het begin geklommen worden en dan is een crash de dag voordien nooit fijn. Merlier kwam buiten beeld ten val, waardoor het meer dan 24 uur onder de radar bleef.

In de rit naar Prati di Tivo kwam de Belgische sprinter in het gezelschap van vaste lead-out Bert Van Lerberghe als 134e op bijna veertig minuten boven. De etappe van zondag biedt perspectieven voor de sprinters, maar gezien de huidige toestand van Merlier is Soudal Quick-Step niet geneigd om de heuvelrit volledig te controleren. Volgens ploegleider Iljo Keisse is Merlier dan ook geschaafd 'van zijn enkel tot aan zijn elleboog'. 'We verwachten eigenlijk dat Alpecin-Deceuninck en Lidl-Trek het laken naar zich toe willen gaan trekken en opnieuw sprinters uit de wielen gaan proberen rijden om de kansen van Groves en Milan te vergroten', gaat Keisse verder bij Het Nieuwsblad.

Merlier: 'Ga in elk geval proberen mee te doen'

Merlier deed voorafgaand aan de negende etappe tegen onder meer de Gazet van Antwerpen zijn verhaal. 'Net toen ik mijn handen van positie aan het veranderen was op de fiets, reed ik over een boomwortel en kwam ik ten val. Ik zal aan een snelheid van 45 脿 50 kilometer per uur gereden hebben, zoiets. Doordat ik een schaafwonde heb ernaast, zijn de klieren in mijn lies ontstoken', aldus de sprinter.

'Ik heb toch wel redelijk wat pijn aan mijn lies. Maar ik ben ook niet de enige in het peloton, denk ik. Gisteren heb ik daags na mijn val een zware bergetappe overleefd, nu hoop ik dat de rustdag van morgen (maandag, red.) wonderen doet', hoopt Merlier op het beste. Voor de rit van zondag koestert hij geen hoge verwachtingen. 'Gezien de omstandigheden voel ik niet echt druk. Ik ga gewoon proberen om het goeie gevoel in de benen te vinden. En ik ga in elk geval proberen om mee te doen, maar als ik voel dat ik niet honderd procent ben, dan zal ik wel een moment zoeken om te laten lopen.'

Soudal-Quick Step kende ook tegenslag met Mauri Vansevenant. Hij verloor op weg naar Prati di Tivo veel tijd. De West-Vlaming, die aanvankelijk vol voor een klassement wilde gaan, moest uiteindelijk veertien minuten toegeven op de groep der favorieten. De Belgische klimmer met de nog al opvallende stijl mikt vanaf nu op een ritzege.

Foto: Tim Merlier met kapotte kleren na crash in Giro-tijdrit

tim merlier

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws