Vollering sluit Ronde van Zwitserland na kneiterspannende finale volledig in stijl af Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering sluit Ronde van Zwitserland na kneiterspannende finale volledig in stijl af

Vollering sluit Ronde van Zwitserland na kneiterspannende finale volledig in stijl af

Demi Vollering heeft in Champagne de slotrit van de Ronde van Zwitserland voor vrouwen weten te winnen. De dame van SD Worx-Protime moest als leidster van de koers de gehele dag scherp zijn, maar stelde haar eindzege uiteindelijk wel veilig. Normaliter doet ze woensdag ook alweer mee aan het NK tijdrijden.

De laatste etappe in de Ronde van Zwitserland voor vrouwen was er één van 128 kilometer, in de hevels rondom Champagne. Vanuit het startschot, dat omstreeks 13.30 uur gelost werd onder mooie omstandigheden, was het direct koers. Zo kwamen goede rensters als Gaia Realini (Lidl-Trek) en Antonia Niedermaier (Canyon/SRAM) voorin boven op de eerste beklimming, na circa vijftien kilometer.

Alles kwam echter op een zakdoek te liggen, waar Urska Zigart van Jayco AlUla met een goede aanval een eind aan maakte. Nienke Vinke (dsm-firmenich PostNL) sloop mee in haar spoor, maar wist kopvrouw Juliette Labous uiteindelijk in een achtervolgende groep als best gepositioneerde renster in het klassement. Zodoende werd Vinke geacht om te blijven wachten, zodat ze eventueel nog mee konden doen om de bovenste plekken in het klassement.

Longo Borghini krijgt Vollering er niet af 

Op de laatste serieuze beklimming ontplofte de boel, zowel voorin als in het peloton. Labous kreeg Niedermaier, Evita Muzic (FDJ-Suez) en Niamh Fisher-Black (SD Worx-Protime) mee, terwijl Lidl-Trek met Realini en Elisa Longo Borghini Vollering er niet af wist te krijgen. Zodoende denderden we met status quo, en één minuut achterstand voor de klassementsrenners, de lange afdaling richting Bevaix in.

In die afzink kwam de Nieuw-Zeelandse Kim Cadzow (EF) lelijk ten val, waardoor zij uit de achtervolgende groep verdween. Chapman zette zich ondertussen op kop voor Longo Borghini, waardoor het gat naar voren zienderogen slonk. Op circa vijftien kilometer van het einde kwam het zodoende tot een samensmelting, waarna er enkele aanvallen volgden.

De Nederlandse ging er vervolgens even voor rijden met Longo Borghini, Niewiadoma en de winnares van maandag: Neve Bradbury. Hoewel de samenwerking niet optimaal was, fietste dit kwartet toch een voorgift van twintig seconden bijeen met nog vijf kilometer voor de boeg. Daarmee konden ze ook voorzichtig gaan voorsorteren op de strijd om de dagzege.

Canyon/SRAM probeerde de meerderheid daarbij uit te spelen, maar Vollering en Longo Borghini haalden ze een voor een terug. Zodoende kwam het tot een sur place met vier, waarna Vollering het in een sprintje vakkundig af kon maken. Haar derde zege in vier dagen, met logischerwijs ook de eindzege als direct gevolg. Knap!

Uitslag etappe 4 & eindklassement Ronde van Zwitserland voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws