Definitief: Tour de France gaat in 2026 van start in Barcelona, waar men in 2009 ook al eens aankwam Wielrennen
Wielrennen

Definitief: Tour de France gaat in 2026 van start in Barcelona, waar men in 2009 ook al eens aankwam

Definitief: Tour de France gaat in 2026 van start in Barcelona, waar men in 2009 ook al eens aankwam

De Tour de France 2026 zal van start gaan in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Dat gerucht ging al langere tijd rond, maar is dinsdag ook bevestigd door de A.S.O.. Het is nog niet bekend met wat voor etappe men gaat beginnen.

Daarmee start de Tour de France over twee jaar opnieuw in het buitenland. Dit seizoen is het Italiaanse Firenze gastheer van het Grand Départ, volgend seizoen begint het wielerspektakel in juli in Lille, Noord-Frankrijk.

Barcelona is al jarenlang gastheer van de slotrit van de Ronde van Catalonië, die aankomt op de Montjuic. Vorig seizoen startte de Vuelta a Espana ook in de stad, maar daar viel de ploegentijdrit letterlijk en figuurlijk in het water. In de Tour van 2026 zouden de eerste twee ritten, en de start van de derde, in Catalonië moeten plaatsvinden.

Vanuit Barcelona zou men vervolgens vrij snel de Pyreneeën in moeten trekken, om die als toegangspoort naar Frankrijk te gebruiken.

De laatste keer dat de Tour aankwam in Barcelona, was in 2009. Destijds wist de Noor Thor Hushovd de etappe te winnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws