🎥Update | SD Worx ziet drie rensters uitvallen na zware crash, onder wie ook Vollering Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

🎥Update | SD Worx ziet drie rensters uitvallen na zware crash, onder wie ook Vollering

🎥Update | SD Worx ziet drie rensters uitvallen na zware crash, onder wie ook Vollering

(12 augustus 2022) Demi Vollering is in de slotfase van de vierde etappe van de Tour of Scandinavia, die gewonnen werd door Alexandra Manly, zwaar ten val gekomen. De Nederlandse slaagde er wel in om de etappe uit te rijden, maar kon zich na afloop niets meer herinneren van de valpartij, zo meldt TV2 Norway.

De valpartij van Vollering gebeurde buiten beeld, op iets meer dan drie kilometer van de aankomst. De tijd die ze verloor ten opzichte van het peloton, vijf minuten met name, krijgt ze dan ook in ieder geval aangerekend. Gezien het feit dat ze zich niets meer herinnert van de valpartij en ze na afloop gecontroleerd moest worden door de medische diensten, is het allesbehalve zeker dat ze zaterdag aan de start staat van de zesde rit.

Video: Vollering blijft zitten na valpartij

Update - 13 augustus 2022 (10.55 uur): Vollering en drie andere SD Worx-rensters uit koers

Team SD Worx zal met nog maar drie rensters aan de vijfde etappe van de Tour of Scandinavia beginnen. De organisatie meldt via Twitter dat Demi Vollering, Anna Shackley en Niamh-Fisher Black niet meer van start gaan namens de Nederlandse formatie. Daarnaast is ook Anne Dorthe Ysland (Uno-X Pro Cycling Team) uit koers gestapt.

Wat de verwondingen betreft heeft Team SD Worx laten weten dat Fisher-Black kampt met een sleutelbeenbreuk, terwijl Shackley en Vollering 'uit voorzorg' niet zullen starten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws