Vollering vol emoties na Omloop: 'We hadden zó graag willen winnen voor Amy' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering vol emoties na Omloop: 'We hadden zó graag willen winnen voor Amy'

Vollering vol emoties na Omloop: 'We hadden zó graag willen winnen voor Amy'

Zelden zal een renster meer ontgoocheld zijn geweest dan Demi Vollering na de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag: ze wilde zó graag winnen om ploeggenote Amy Pieters te eren, maar werd in de sprint met twee geklopt door een oersterke Annemiek van Vleuten.

'Het was pittig, een heel zware wedstrijd', opent Vollering in het flashinterview. Zij was de enige die vanuit het peloton meekon met de inhaalslag van Van Vleuten. 'Dat aanhaken deed pijn, heel veel pijn. Het was aanhaken met mijn kleine teen', aldus de nummer twee.

Vollering: 'Ik was echt leeg'

Vollering nam de laatste vijftien kilometer niet meer over, maar herstellen lukte ook niet echt in het wiel van Van Vleuten. 'Het was de hele tijd zij- en tegenwind en ik was helemaal verzuurd. De hele koers heeft me heel veel energie gekost en daardoor was ik echt leeg. Ik was ook bang dat Annemiek aan zou vallen als ik over zou nemen.'

Dat gebeurde dus niet, waardoor Vollering moest gokken op de sprint. 'Heel even dacht ik dat het goed ging, maar ik kon er gewoon niet meer overheen komen in de wind.'

Daarna kwamen de emoties los bij Vollering. 'We hadden gewoon heel graag willen winnen voor Amy Pieters. Je mist haar gewoon heel erg, je mist haar in alles', besluit ze in tranen. Kippenvel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws