Vollering zegeviert in Burgos: 'Maar Lorena is voor mij de absolute winnaar' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering zegeviert in Burgos: 'Maar Lorena is voor mij de absolute winnaar'

Vollering zegeviert in Burgos: 'Maar Lorena is voor mij de absolute winnaar'

Lorena Wiebes kwam als eerste over de finish in de tweede etappe van de Ronde van Burgos, maar de overwinning ging naar Demi Vollering. Wiebes werd door de jury teruggezet omdat ze een renster had gehinderd.

Zodoende ging de zege dus naar Vollering en kwam Wiebes als nummer drie in de uitslag te staan. De twee rensters van SD Worx begonnen met de Amerikaanse Chloe Dygert aan een licht hellende sprint. Vollering trok de sprint aan voor Wiebes, die zo na de eerste rit ook de tweede etappe leek te winnen.

'We maakten de koers met het team, we deden het perfect. Marlen (Reusser, red.) deed een geweldige lead-out, ik reed volop naar boven en Lorena kon er nog eens langskomen. Zo kwamen we als nummer een en twee over de finish. Heel erg mooi natuurlijk', kijkt Demi Vollering in het flashinterview terug op een mooie teamprestatie.

Vollering: 'Ze kwam op indrukwekkende wijze langs'

De etappe draaide uit op een waaierkoers. 'Het was meteen vol gas. Als team wisten we dat het moest gebeuren in het begin, en gelukkig konden we in de eerste groep komen', blikt Vollering terug. In het klassement maakte ze een sprong naar de derde plaats. 'We dachten niet echt aan het klassement, omdat we bezig waren met de ritzege. We waren gefocust op de samenwerking, maar natuurlijk is het top dat ik tijd kan pakken op anderen.'

Hoewel Wiebes door de jury werd gedeclasseerd, laat het voor Vollering geen enkele twijfel wie de échte winnares is. 'Ik ben natuurlijk blij dat ik tweede ben geworden, omdat de zege anders naar een andere ploeg was gegaan. Maar Lorena is voor mij de absolute winnaar vandaag, want ze kwam op een indrukwekkende wijze langs bij op zo’n steile aankomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws