Waaiers deren Wiebes niet, duw in finale wel: Vollering wint na juryoordeel tweede etappe Ronde van Burgos Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Waaiers deren Wiebes niet, duw in finale wel: Vollering wint na juryoordeel tweede etappe Ronde van Burgos

Waaiers deren Wiebes niet, duw in finale wel: Vollering wint na juryoordeel tweede etappe Ronde van Burgos

Demi Vollering heeft de tweede etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De rit naar Lerma liep uit op een waar waaierspektakel, waarin de Nederlandse van SD Worx oorspronkelijk tweede werd achter ploeggenote Lorena Wiebes. Wiebes zou later worden teruggezet vanwege een kwak aan Chloe Dygert (Canyon/SRAM Racing), die uiteindelijk dus de tweede positie opeiste.

Waarschijnlijk wisten de rensters al dat het een nerveus dagje zou worden toen ze 's ochtends de gordijnen open deden. De vlaggetjes stonden meer dan strak en dus was het in de openingsfase meteen raak. Het peloton scheurde na tien kilometer al in brokken en stukken. Vrijwel alle toppers zaten in de eerste groep, behalve Cecille Uttrup Ludwig (FDJ-Suez). Zij moest in de achtervolging.

Snelheid ligt enorm hoog, Wiebes ongenaakbaar in de sprint

Dat bleek geen gemakkelijke opgave te zijn, want de Deense bleef lange tijd achter het peloton hangen. Ondertussen viel de eerste groep steeds verder uit elkaar en bleven er ongeveer 25 rensters over. Vooral SD Worx (Vollering en Wiebes) en Trek-Segafredo (Shirin van Anrooij en Lucinda Brand) waren daar goed vertegenwoordigd.

De gemiddelde snelheid kwam maar weer eens boven de veertig kilometer per uur uit, wat toonde hoe hard er gereden werd. Ludwig zat in de tweede groep en zag een goed klassement uit haar handen glippen. De achterstand liep langzaam maar zeker op naar meer dan een minuut. Een paar kilometer later wapperde ook haast alle aanwezige rensters van Movistar uit de eerste groep.

In de absolute finale kregen ook Silvia Persico (UAE Team ADQ), Alexandra Manly (Team Jayco AlUIa) en Dygert het lastig door het tempo van Vollering. Dygert hield uiteindelijk stand en kon zich in de sprint mengen. Het label massasprint was overdreven, daar er nog maar twaalf rensters gingen strijden om de zege. Marlen Reusser en Vollering deden een perfecte lead-out voor Wiebes, waarna de Nederlandse op de kasseitjes simpel naar de zege sprintte. Daarvoor had Wiebes Dygert echter flink gehinderd en dus zou ze later naar de derde plaats worden verwezen. Zo pakte Vollering de zege. Wiebes behield wel de leiderstrui.

Uitslag etappe 2 Ronde van Burgos voor vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws