Volop gulheid bij dames Canyon//SRAM: Bradbury krijgt etappe en boni's als bedankje van Niewiadoma Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Volop gulheid bij dames Canyon//SRAM: Bradbury krijgt etappe en boni's als bedankje van Niewiadoma

Volop gulheid bij dames Canyon//SRAM: Bradbury krijgt etappe en boni's als bedankje van Niewiadoma

Neve Bradbury won maandagmiddag na een schitterende aanval met ploeggenote Katarzyna Niewiadoma de derde etappe van de Ronde van Zwitserland. Ze deed ook een succesvolle aanval op het podium, ze staat nu tweede in het algemeen klassement. Een prachtige dag dus voor het talent van Canyon//SRAM. Na afloop was Bradbury dan ook erg blij en dat liet ze merken in het flash interview.

Uiteindelijk ging gele trui Demi Vollering nog behoorlijk tekeer, waardoor de voorsprong van beide dames aan de meet iets minder dan twee minuten was. Bradbury werd gevraagd of ze de overwinning kreeg van haar ervaren ploeggenote, ze antwoordde hier ontkennend op. 'Ik mocht vandaag wel van haar winnen, maar dat was ook omdat dat goed was voor mijn klassement', opende Bradbury.

De Australische winnares van de Zwift Academy. 'We wilden vandaag een harde en mooie koers neerzetten. Het plan was om mij te laten winnen voor de bonificatieseconden. Volgens mij sta ik nu op een podiumplaats. Ik had het haar ook gegund, want ze heeft super hard gewerkt vandaag', aldus de 22-jarige laureaat.

Niewiedoma helemaal blij voor haar teamgenote Bradbury: 'Ze werk zó vaak hard voor mij'

Niewiedoma kon helemaal leven met de uitslag van de dag. 'Voor mij was het helemaal goed zo. Neve heeft zo vaak voor mij hard gewerkt, dit was ook een manier om dank je wel te zeggen. Voor mij waren de eerste twee dagen hier verschrikkelijk. Ik kwam van hoogte en mijn benen waren nog helemaal niet goed. Vandaag wilde ik daarom gewoon koersen en lol maken. Dat deden we beiden tot in de perfectie. Vandaag hielden we weer van de sport.'

Niewiadoma was helemaal niet bezig met de etappe en de tijdswinst, ook al gaf ze de etappe en dus de boni's aan Bradbury. 'Ik dacht er lang niet aan, ik wilde Neve terugbetalen, ik focuste me echt op haar. In mijn gedachten wilde ik haar naar de top brengen', aldus de Poolse, die nu ook in de top van het klassement staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws