Vollering wederom ijzersterk, maar kan Canyon//SRAM-vluchtersfeestje niet voorkomen: Bradbury en Niewiadoma met 1-2'tje Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vollering wederom ijzersterk, maar kan Canyon//SRAM-vluchtersfeestje niet voorkomen: Bradbury en Niewiadoma met 1-2'tje

Vollering wederom ijzersterk, maar kan Canyon//SRAM-vluchtersfeestje niet voorkomen: Bradbury en Niewiadoma met 1-2'tje

De derde rit in de Ronde van Zwitserland is uitgedraaid op een Canyon//SRAM Racing-feestje. Vanuit de vroege vlucht toonden twee dames van die ploeg zich het sterkst, waarna ze samen over de meet kwamen. Neve Bradbury won de rit (of: mocht de rit winnen) en boekte haar eerste profzege, Kasia Niewiadoma werd tweede. De leiderstrui van Demi Vollering, die bergop andermaal erg sterk oogde, kwam niet in gevaar.

Op dag één en twee was het hoofdzakelijk Vollering die de klok sloeg in Zwitserland, het land dat voor de Nederlands kampioene als haar tweede 'thuisland' geldt. In de ouverture soleerde ze naar de zege en ook in de chrono op zondag was ze ongenaakbaar sterk. Op dag drie leek het wel iets moeilijker te gaan worden voor de Zuid-Hollandse, daar er geen finish bergop was. Wél moest er redelijk wat geklommen worden, al had Vollering in haar gele trui waarschijnlijk op iets meer hoogtemeters gehoopt.

In de 125 kilometer lange rit tussen Vevey en Champagne ontstond er een kopgroep van vijf. Daarbij zagen we ook Femke de Vries, de 30-jarige arts die onlangs de overstap maakte naar Visma | Lease a Bike (en daarover sprak met In de Leiderstrui). Ook Elena Pirrone (Roland), Amanda Spratt (Lidl-Trek), Neve Bradbury en Kasia Niewiadoma (beiden Canyon//SRAM Racing) waren mee in de kopgroep, die een voorsprong van maximaal vier minuten bijeen fietste.

Vollering ziet leiderstrui geen enkel moment in gevaar komen: Canyon//SRAM Racing met 1-2'tje

Het zag er lange tijd goed uit voor de kopgroep, welke op dertig kilometer van de aankomst nog altijd drie minuten voorsprong had. Toch moest op dat moment de laatste scherprechter van de dag nog volgen, zijnde de Route de Champagne-col. Op die beklimming werd er zowel in de kopgroep als in het peloton stevig doorgetrokken. Opvallend genoeg waren het ploegmaatjes Bradbury en Niewiadoma die zich saampjes de sterksten toonden, terwijl De Vries en co. leken te moeten passen. De verschillen waren echter niet heel groot. In het pak was het Vollering die ogenschijnlijk stoïcijns doortrok en daarmee vrijwel iedereen liet lossen (op enkele toptienklanten na).

Vollering was andermaal in enorm goeden doen en reed met happen tegelijk de voorsprong naar beneden. Toch was de voorgift van het Canyon//SRAM Racing-duo op de top van de beklimming anderhalve minuut. En dat leek voldoende te moeten zijn, zelfs tegen een ijzersterke Vollering, die toch in haar uppie gas aan het geven was. De Vries en co. leken gezien hun achterstand ook geen aanspraak meer te maken op de zege en dus leek zich een strijd 'Canyon//SRAM versus Vollering' te gaan ontvouwen.

Het Pools-Australische duo vooraan kende logischerwijs een goede onderlinge verstandhouding. Dat zorgde ervoor dat voor de dames in de elitegroep zich toch stukbeten op een eventuele poging de kloof te dichten. Gingen we er voorin dan om sprinten of maakte het à la Adam Yates en Joao Almeida enkele dagen eerder niet zo zeer uit wie er ging winnen? Het tweede bleek het geval. Bradbury mocht winnen van de ervaren Niewiadoma en boekte daarmee haar eerste profzege. Op ongeveer anderhalve minuut achterstand kwam de elitegroep met alle klassementsdames over de meet. Vollerings leidende positie kwam niet in gevaar. Kort daarvoor kwamen De Vries (derde) en Spratt (vierde) nog over de meet.

Uitslag etappe 3 Ronde van Zwitserland 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws