Vollering panikeerde even, zeker na slecht gevoel in de ochtend: 'Maar dat ging weg, en zit nog stevig in het geel' Wielrennen
Wielrennen

Vollering panikeerde even, zeker na slecht gevoel in de ochtend: 'Maar dat ging weg, en zit nog stevig in het geel'

Vollering panikeerde even, zeker na slecht gevoel in de ochtend: 'Maar dat ging weg, en zit nog stevig in het geel'

Demi Vollering kwam maandagmiddag laat, maar op tijd op gang in de Ronde van Zwitserland. De Nederlandse klassementsleidster van SD Worx-Protime fietste zichzelf in de slotfase dichterbij koploopsters Neve Bradbury en Katerzyna Niewiadoma en behield de gele trui uiteindelijk met verve. In het flash interview na afloop dat ze gaf bij de camera van Eurosport blikte ze terug op de etappe en haar rol daarin.

Vollering werd gevraagd of ze gepanikeerd heeft in de etappe van maandag, waarin ze enkele dappere dames die kort in het klassement stonden, weg zag rijden. 'Ja, eigenlijk had ik toch wel een beetje paniek', opende ze. 'Het was een sterke groep die er vandoor ging. We misten uiteindelijk de slag en dat was jammer, want we hadden zelf graag ook vooraan willen zitten. Vervolgens hebben mijn ploeggenotes gecontroleerd en dat hebben ze goed gedaan', vervolgt de Nederlandse, die lekker op stoom begint te raken in aanloop naar de zomer.

Vollering voelde zich in de ochtend niet goed na inspanning van zondag

Toch is Vollering hartstikke tevreden met hoe de dag verliep. 'Het is dus jammer dat we niet in the mix zaten, maar toch is het ook een goede dag. Ik kan er niet veel slechts over zeggen, we hebben het goed gedaan, al was het even tricky.' Vollering zag Lidl-Trek een paar gewaagde acties maken, om zo de etappe op zijn kop te zetten. Uiteindelijk behield ze behoorlijk goed de regie.

'Ze probeerden een beetje te gokken, denk ik. Uiteindelijk werkte dat niet goed genoeg en hielden wij de controle. Voor het klassement was het dus een goede dag, ik sta er nog steeds goed voor', aldus Vollering over de move van de concurrent, in dienst van Elisa Longo Borghini. De Nederlandse gaf ook nog mee dat ze zich vanochtend helemaal niet goed voelde. 'Ik had wat koppijn, ik voelde me niet goed, maar toen ik op de fiets stapte was dat verdwenen, gelukkig. Ik ben blij en werd steeds beter gedurende de dag. Misschien voelde ik nog wel dat ik gisteren ook heel diep ging', sloot ze af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws