Vos blijft nuchter na diskwalificatie: 'Het is jammer, maar het is een regel' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos blijft nuchter na diskwalificatie: 'Het is jammer, maar het is een regel'

Vos blijft nuchter na diskwalificatie: 'Het is jammer, maar het is een regel'

Marianne Vos kwam als eerste over de streep in de Postnord Vårgårda WestSweden RoadRace, maar won niet. Een moment op ruim twaalf kilometer voor de streep werd haar fataal, omdat ze op dat moment in de zogenaamde 'puppy paw-houding' lag. 'Het is flink balen, maar het is niet anders', aldus Vos na afloop.

Op de website van haar ploeg Jumbo-Visma, vertelde de renster hoe ze zich voelde na haar diskwalificatie. 'Toen ik in die ‘puppy paw-houding’ lag, besefte ik na een paar seconden dat het niet mocht. Daarna heb ik zo snel mogelijk overgepakt naar de juiste houding. Blijkbaar was het voor de UCI toch voldoende om me te diskwalificeren. Dat zullen we moeten accepteren.' De best geplaatste Jumbo-Visma-renster na de diskwalificatie van Vos is Karlijn Swinkels, op een veertiende plaats.

Ondanks het vervelende moment, blijft Vos behoorlijk nuchter onder de situatie. 'Het is jammer, maar het is een regel. Die regel wordt dan ook streng gehandhaafd. Normaal gesproken lig je nooit in die houding. Ik baal er wel van, omdat ik er geen voordeel van heb gehad, maar regels zijn regels', zo relativeert Vos.

Vos tevreden met de vorm na de Tour

Na een zware Tour de France, was het voor Vos haar eerste wedstrijd sinds die koers. De Nederlandse laat weten zeer tevreden te zijn met de benen. 'Het ging heel goed vandaag. Het was even schakelen om weer in koers te zitten. De afgelopen week stond in het teken van herstellen van de Tour. Dan kom je ineens weer in de hectiek van een wedstrijd terecht. Ik ben enorm door het team geholpen om er weer in te komen. We waren alert en zaten goed van voren. Ik ben blij met de manier waarop we deze wedstrijd hebben gereden.' De zege ging naar de Franse Audrey Cordon-Ragot van Trek - Segafredo.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws