Vos moet ook Luik-Bastenaken-Luik skippen; Nederlandse richt zich al op Giro en Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos moet ook Luik-Bastenaken-Luik skippen; Nederlandse richt zich al op Giro en Tour

Vos moet ook Luik-Bastenaken-Luik skippen; Nederlandse richt zich al op Giro en Tour

Een voorjaar om snel te vergeten voor Marianne Vos: na haar positieve coronatest voorafgaand aan Parijs-Roubaix komt ook Luik-Bastenaken-Luik te vroeg voor de renster van Jumbo-Visma.

Jumbo-Visma laat in een persbericht weten dat La Doyenne 'net iets te snel' komt voor de kopvrouw. Vos won Luik-Bastenaken-Luik nog niet in haar loopbaan, mede doordat de koers pas sinds 2017 op de kalender staat. Door de absentie van Vos start Jumbo-Visma zonder uitgesproken vooruitgeschoven pion in de vrouwenwedstrijd.

'We houden de wedstrijd open. We willen dat de rensters goede situaties voor zichzelf creëren. Onze focus ligt vooral op koersen als team, goede communicatie en meezitten in de juiste vlucht', laat ploegleidster Carmen Small weten.

Volgens Cyclingnews heeft Vos zich inmiddels al bij haar verloren klassiekerseizoen neergelegd. De veelvraat zal zich via een trainingskamp in mei voorbereiden op het Nederlands Kampioenschap, de Giro Donne en Tour de France Femmes.

Selectie Jumbo-Visma vrouwen Luik-Bastenaken-Luik 2022

Karlijn Swinkels
Anna Henderson
Amber Kraak
Anouska Koster
Aafke Soet


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws