Drama voor Marianne Vos: Topfavoriete Parijs-Roubaix test positief op corona en start niet Wielrennen
Wielrennen

Drama voor Marianne Vos: Topfavoriete Parijs-Roubaix test positief op corona en start niet

Drama voor Marianne Vos: Topfavoriete Parijs-Roubaix test positief op corona en start niet

Dramatisch nieuws voor Marianne Vos op de ochtend van haar tweede Parijs-Roubaix. De Nederlandse van Jumbo-Visma stond als topfavoriete op de deelnemerslijst, maar ze heeft zaterdag positief getest op Covid-19. Daardoor kan ze niet van start gaan.

Vos werd getest op corona vanwege de 'strikte protocollen' binnen Jumbo-Visma, ook nu heel Nederland al een tijdje van het slot is. 'Zo nemen renners en stafleden elke dag een zelftest af. Ook vanmorgen. De test van Vos bleek positief. Een tweede test gaf hetzelfde resultaat. Hoewel Vos geen klachten heeft, is vandaag starten in Parijs-Roubaix geen optie', zo valt te lezen.

'De teleurstelling is enorm. Ik heb uitgekeken naar deze wedstrijd. Toen ik vanmorgen positief testte, stortte de wereld even in', aldus Vos. 'Maar ik sta achter het beleid van de ploeg. Je moet met je gezondheid geen risico’s nemen. Ik ga naar huis, ik neem rust en ik hoop dat ik me goed blijf voelen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws