Vos pakt tweede zege en is bijna zeker van groen: 'Voelde dat ik meer snelheid had dan Balsamo' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos pakt tweede zege en is bijna zeker van groen: 'Voelde dat ik meer snelheid had dan Balsamo'

Vos pakt tweede zege en is bijna zeker van groen: 'Voelde dat ik meer snelheid had dan Balsamo'

Marianne Vos heeft in de zesde etappe haar tweede overwinning van deze Tour de France Femmes geboekt. Ze won de sprint van een uitgedund peloton na een heuvelachtige etappe. Door haar overwinning en de bijhorende bonificaties bouwt ze haar voorsprong in het algemeen klassement uit tot dertig seconden op dichtste achtervolger Silvia Persico. Ook in de strijd voor groen doet ze een uitstekende zaak.

De groene trui kan Vos nog amper ontglippen. Op 22 kilometer van de aankomst ging Lorena Wiebes, haar voornaamste concurrent voor de puntentrui, tegen de vlakte. De Nederlandse geraakte niet meer terug in het peloton en kon dus niet meesprinten voor de overwinning. Gevolg: Vos heeft nu 267 punten, Wiebes telt er slechts 191. Met nog twee bergetappes voor de boeg zal de renster van Team DSM haar achterstand zo goed als zeker niet meer kunnen goedmaken. Kortom, een uitstekende dag voor Vos.

Vos strooit met lof naar ploegmaats 

'Het was een moeilijke wedstrijd', zo opent de gele trui het flashinterview. 'Natuurlijk was het voor ons een goeie situatie met Anna Henderson die in die grote vlucht zat. Daardoor werd het wel een zware achtervolging, en twee keer die Cote de Boersch zorgde voor wat actie onderweg. De afdaling daarvan was ook tamelijk moeilijk.' Jumbo-Visma moest door de aanwezigheid van Henderson vooraan niet rijden, waardoor haar ploegmaten Vos konden bijstaan. 'De andere rensters van het team konden zich focussen op het in positie houden van mij. Ze hielden mij constant uit de wind.'

Toen de laatste vluchter gegrepen was zette Jumbo-Visma zich resoluut op kop van het peloton, en zo werd Vos in een zetel naar de laatste kilometer gebracht. 'In de finale deden ze een perfecte job door het tempo heel hoog te houden tot de laatste bochten, waardoor ik in een goede positie zat. In de sprint voelde ik dat ik meer snelheid had dan Elisa Balsamo, maar ik kon ook niet meer versnellen. Dus ik moest hopen dat het voldoende was', zo sluit ze af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws