Kopecky kent betere dag: 'Het is niet leuk elke dag onzeker te moeten zijn over de benen' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky kent betere dag: 'Het is niet leuk elke dag onzeker te moeten zijn over de benen'

Kopecky kent betere dag: 'Het is niet leuk elke dag onzeker te moeten zijn over de benen'

Lotte Kopecky ging in de zesde etappe van deze Tour de France Femmes op een dikke twintig kilometer van de aankomst tegen de grond, maar slaagde erin in een mum van tijd terug de aansluiting te maken met het peloton. In de finale zat ze constant op de voorposten van het peloton, waarna ze naar een derde plaats sprintte. Een bemoedigend resultaat, na het mindere gevoel in de benen de afgelopen dagen.

Even zag het er naar uit dat Kopecky niet mee zou kunnen sprinten voor de overwinning, want ze ging op 22 kilometer van de aankomst samen met Lorena Wiebes tegen de grond. De Nederlandse slaagde er, in tegenstelling tot de renster van Team SD Worx, niet meer in terug te komen aansluiten. 'Ik denk dat Wiebes bleef hangen achter het achterwiel van een renster, en ik kon haar niet meer ontwijken. Ik kon daarna op adrenaline terugkomen, denk ik. En eigenlijk voelde ik mij na de val veel beter', zo vertelt Kopecky met een glimlach aan Eurosport.

Kopecky voelt beterschap, voor Bastianelli 'voelt het aan als een overwinning' 

De winnares van de Ronde van Vlaanderen zat de laatste kilometers perfect gepositioneerd, in het wiel van Vos, maar toen Elisa Longo Borghini met Elisa Balsamo langs de linkerzijde naar de kop van het peloton doorstootte, geraakte de Belgische wat ingesloten. 'Ik heb niet het gevoel dat ik vol heb kunnen sprinten. Ik had geen ruimte en moest een paar keer inhouden. Jammer, want ik had het gevoel dat ik dichter had kunnen eindigen.' Donderdag klaagde Kopecky nog over slechte benen, dat was vrijdag niet het geval. 'Het ging een heel stuk beter dan donderdag. Ik viel in de finale, maar kon nog goed terugkomen. Maar het is niet leuk om elke dag onzeker te moeten zijn over hoe goed de benen gaan zijn.'

Marta Bastianelli sprintte in het zog van Vos naar een tweede plaats, een uitslag waarmee ze zeer tevreden is. Het is de eerste keer in deze Tour dat ze meedoet voor de prijzen. 'Ik wilde het vandaag proberen voor de ploeg. Het was afwachten hoe het zou gaan na die valpartij van gisteren. Ik heb niet gewonnen, maar het voelt wel aan als een overwinning. Het is een mooi resultaat voor de ploeg', zo vertelt de renster van UAE Team ADQ aan Eurosport.

Video: Wiebes en Kopecky gaan tegen de grond


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws