Vos wint 4 van 6 etappes Tour of Scandinavia: 'Hadden we niet kunnen  bedenken' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vos wint 4 van 6 etappes Tour of Scandinavia: 'Hadden we niet kunnen bedenken'

Vos wint 4 van 6 etappes Tour of Scandinavia: 'Hadden we niet kunnen  bedenken'

Vier van de zes etappes van de Tour of Scandinavia waren prooi voor Marianne Vos. Zondag won ze met een machtige sprint de slotetappe. ‘Het is boven verwachting verlopen.’

Vos begon in een zetel aan de sprint, doordat Anouska Koster in de finale aanviel. ‘. Doordat Anouska vooruit zat, moest de rest aan de bak. Dat was voor mij ideaal. We kwamen uiteindelijk met veel snelheid opzetten. Dan weet je dat we eroverheen gaan en weet je dat je moet gaan sprinten’, vertelt Vos op de site van haar ploeg Jumbo-Visma.

In één rittenkoers verdubbelde Vos haar aantal overwinningen van dit jaar naar acht. Eind juli won ze twee ritten in de Tour de Femmes. Aan het begin van die maand lukte haar dat al in de Giro Donne. De doelstellingen voor de koers in Zweden zijn alvast ver overtroffen. ‘Het is boven verwachting verlopen. We wilden graag voor de bergtrui gaan en kijken of we een rit konden winnen. Dat was meteen al raak, dus dat was heel mooi. Vervolgens komen er nog drie ritzeges bij. Dat hadden we niet kunnen bedenken’, aldus Vos.

Vos: 'Hebben elkaar continu gemotiveerd'

Vos genoot tijdens de wedstrijd ook van de sfeer en de samenwerking binnen de ploeg. ‘De manier van koersen met het team was erg mooi om mee te maken. We hebben elkaar continu gemotiveerd om er elke dag voor te gaan en elke dag gestreden voor wat we waard waren. De spirit zat er goed in en hebben elke dag weer wat geleerd.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws