Vroege vluchter Jackson houdt peloton onder leiding van Wiebes af in tweede rit Simac Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Vroege vluchter Jackson houdt peloton onder leiding van Wiebes af in tweede rit Simac Ladies Tour

Vroege vluchter Jackson houdt peloton onder leiding van Wiebes af in tweede rit Simac Ladies Tour

De tweede rit in de Simac Ladies Tour is een prooi geworden voor Alison Jackson. De Canadese van Liv Racing was de beste van een vluchtersgroep van drie, die het peloton ternauwernood voorbleef. Lorena Wiebes won vier seconden later de sprint van het peloton.

Met Vos in de leiderstrui vertrok het peloton voor etappe twee van deze Simac Ladies Tour, zo vlak als een pannenkoek over 134,4 kilometer van Zwolle naar Hardenberg. We startten dus in de geboorteplaats van Anna van der Breggen, die ook te gast was en zelfs het startschot voor rit twee mocht lossen.

Vroeg in de etappe kregen we een kopgroep van drie: Jackson van Liv Racing, Nina Buysman van Parkhotel Valkenburg en Grossetette Maëlle van FDJ-Nouvelle Acquitaine. Daarachter pakte Team DSM de handschoen op, in dienst van snelle vrouw Lorena Wiebes.

Kopgroep houdt knap stand

De drie vrouwen weerden zich kranig op kop, wat erin resulteerden dat ze met nog twintig kilometer te gaan nog over een puike twee minuten voorsprong beschikten. Ging het peloton zich dan weeral verkijken op de koplopers in een dameswedstrijd, wat al meermaals gebeurde de afgelopen weken in verschillende wedstrijden?

In het peloton moeten ze hetzelfde hebben gedacht, want het tempo vloog de lucht in. De grote groep werd nog opgeschrikt door een zware val van Marlen Reusser. Buysman werd er ondertussen vooraan uitgereden, terwijl de grote groep met nog zeven kilometer voor de boeg nog altijd tegen veertig seconden achterstand aankeek.

De twee dames voorop voelden de kracht uit hun benen wegvloeien, terwijl het peloton ze juist binnen handbereik kreeg op drie kilometer van de meet. Toch verkeken de rensters in de grote groep zich uiteindelijk alsnog op de twee overgebleven vluchtsters, van wie Jackson de betere bleek. Ze pakt ook de leiderstrui over.

Uitslag etappe 1 Simac Ladies Tour 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws