Stefano Oldani wil opnieuw schitteren voor eigen publiek, maar Cofidis mikt ook op Poolse spurter in Giro Wielrennen
Wielrennen

Stefano Oldani wil opnieuw schitteren voor eigen publiek, maar Cofidis mikt ook op Poolse spurter in Giro

Stefano Oldani wil opnieuw schitteren voor eigen publiek, maar Cofidis mikt ook op Poolse spurter in Giro

Team Cofidis heeft dinsdagochtend zijn selectie bekendgemaakt voor de Giro d'Italia (4-26 mei). De Franse WorldTour-formatie komt aan de start met een heleboel vrijbuiters, maar met ook een vaste sprinter.

Stefano Oldani zal hoogstwaarschijnlijk alle schijnwerpers op zich blijven. De 26-jarige Italiaan, die vorig jaar nog voor Alpecin-Deceuninck reed, wil zoals vorig jaar schitteren voor eigen publiek en mikt vooral op de overgangsritten. Oldani won in 2022 de twaalfde rit naar Genoa en reed vorig jaar maar liefst vijf keer top tien, maar kende alvast geen fantastisch voorjaar. Het begin was alvast veelbelovend met twee toptienplaatsen op Mallorca, maar nadien ging de Italiaanse kaars volledig uit.

Cofidis-ploegleider wil dat zijn renners elke rit 'als een klassieker zien'

Naar de waardeverhoudingen binnen de ploeg is het voorlopig koffiedik kijken, maar het zou wel eens kunnen dat Oldani in de vlakke ritten zou moeten werken voor Stanislaw Aniolkowski. De 27-jarige Pool spurtte dit seizoen al naar topvijfplaatsen in de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. De Fransman Benjamin Thomas moet zich in de kijker kunnen rijden in de twee tijdritten, terwijl de Duitser Simon Geschke, de Spanjaard Ruben Fernandez en de Fransman Thomas Champion het vanuit de vlucht zullen móeten proberen. De 23-jarige Brit Harrison Wood en de 26-jarige Fransman Nicolas Debeaumarché staan voor hun allereerste grote ronde.

'Het is mogelijk dat we in de eerste twee etappes een duidelijke achterstand hebben in het algemeen klassement, wat kansen biedt voor de rest van de koers', vertelt ploegleider Roberto Damiani in een later persbericht. 'Van onze kant moeten we elke etappe zien als een klassieker. We rekenen op Benjamin Thomas in de twee tijdritten en op Stanislaw Aniolkowski en Stefano Oldani in de massasprints. Daarnaast moeten we opportunistisch zijn ende koers goed lezen. Vorig jaar liet het peloton de kopgroep soms helemaal gaan. Thomas Champion zat zelfs het langst in de kopgroep. Ruben Fernandez en Simon Geschke kunnen ook hun kans wagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons team tijdens de drie weken een keertje kan winnen.

Selectie Cofidis Giro d'Italia 2024

Stanislaw Aniolkowski
Stefano Oldani
Thomas Champion
Harrison Wood
Nicolas Debeaumarché
Ruben Fernandez
Simon Geschke
Benjamin Thomas

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news