Wiebes, Vollering én Kopecky: SD Worx met gruwelijk sterke ploeg van start in Simac Ladies Tour Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes, Vollering én Kopecky: SD Worx met gruwelijk sterke ploeg van start in Simac Ladies Tour

Wiebes, Vollering én Kopecky: SD Worx met gruwelijk sterke ploeg van start in Simac Ladies Tour

SD Worx heeft de ploeg voor de Simac Ladies Tour rond. De Nederlandse formatie begint met een waar sterrenensemble aan de wedstrijd in eigen land, met wereldkampioene Lotte Kopecky, Europees kampioene Lorena Wiebes en Nederlands kampioene Demi Vollering.

Wiebes gaat als uittredend winnares van start en is dus gemotiveerd, temeer omdat ze een periode met wat pech achter zich wil laten. 'Door het wegvallen van enkele doelen ben ik extra hongerig. Ik hoop opnieuw mee te doen voor een hoge eindnotering en ritzeges. Mijn einddoel dit seizoen is natuurlijk het Europese kampioenschap in Drenthe', blikt ze vooruit op het laatste blok van het seizoen.

'Nadat ik door ziekte niet mijn beste niveau haalde in de Tour en de WK heb ik de knop snel omgedraaid', gaat ze verder. 'Ik probeer het nu positief te bekijken. Zo ga ik nu fris naar de laatste wedstrijden van het seizoen toe. Ik heb honger om nog een keer te knallen. En dat wil ik tonen in de Simac Ladies Tour', aldus de gretige Wiebes.

'Dit zal altijd een speciale ronde voor me blijven. Mijn vorm is goed en ik hoop zo lang mogelijk dicht in het klassement te staan. Er liggen een aantal sprintmogelijkheden. De tijdrit is niet zo bijzonder lang en ook de etappe in Limburg moet ik aankunnen', overziet ze, wetende dat ze ook met Kopecky, Vollering en GP Plouay-winnares Mischa Bredewold in haar ploeg zit. 'Maar dat geldt voor meer meiden in dit team. We komen met een sterke ploeg aan de start en hopelijk kunnen we met een aantal rensters zo lang mogelijk hoog genoteerd staan. Want eindwinst is het doel met Team SD Worx', laat Wiebes er geen gras over groeien.

Selectie SD Worx Simac Ladies Tour 2023

Lotte Kopecky
Demi Vollering
Lorena Wiebes
Femke Markus

Mischa Bredewold
Barbara Guarischi
Elena Cecchini

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news