Wiebes wint ook slotrit Women's Tour; Longo Borghini eindwinnares door boni's Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wiebes wint ook slotrit Women's Tour; Longo Borghini eindwinnares door boni's

Wiebes wint ook slotrit Women's Tour; Longo Borghini eindwinnares door boni's

De slotrit van de Women's Tour is op naam gekomen van Lorena Wiebes. De Nederlandse sprintster van Team DSM was ook in Oxford oppermachtig. Elisa Longo Borghini pakte de eindzege door de bonificaties.

In de zesde en laatste etappe van de Women's Tour in Groot-Brittannië duurde het relatief lang voordat er een kopgroep ontstond. Niet dat er niet gedemarreerd werd, want het was volle bak koers; het lukte simpelweg niemand om een gat te slaan in de laatste opportuniteit deze week. Uiteindelijk slaagden drie dames (Anne Iversen, Mieke Kröger en Alessia Patuelli) alsnog in hun opzet, maar Team DSM was gedurende de hele dag bij de pinken.

Toch sprinten in Oxford

Hun pion Wiebes moest weer aan sprinten toekomen om haar derde ritzege te kunnen boeken en daar gingen de overige dames van de Nederlandse ploeg dan ook volop voor. Toch hadden de drie koploopsters met nog tien kilometer te gaan nog altijd een mooie voorgift, maar die verdween vanaf dat moment als sneeuw voor de zon.

Het werd dus toch 'gewoon' sprinten in Groot-Brittannië. Trek-Segafredo deed er alles aan om een goede lead-out op de rails te krijgen. Het bleek vechten tegen de Wiebes-kaai, want het was andermaal de DSM-renster die er met de zege vandoor ging. Longo Borghini werd derde en wipte zo over Grace Brown heen in het eindklassement.

Uitslag etappe 6 & eindklassement Women's Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws