Kooij en Mareczko komen veel te vroeg op kop en zien Dupont vierde etappe ZLM Tour winnen Wielrennen
Wielrennen

Kooij en Mareczko komen veel te vroeg op kop en zien Dupont vierde etappe ZLM Tour winnen

Kooij en Mareczko komen veel te vroeg op kop en zien Dupont vierde etappe ZLM Tour winnen

Timothy Dupont heeft de vierde etappe in de ZLM Tour gewonnen. Voor de vierde dag op rij was het sprinten geblazen en voor de vierde dag op rij leken Olav Kooij en Jakub Mareczko het uit te gaan maken. De twee kwamen echter te vroeg op kop en zagen Dupont over rechts nog voorbij steken. Kooij werd tweede, voor Elia Viviani. Mareczko gaf zich al eerder gewonnen.

Vanuit de start in Rucphen was het wind in de rug en dus was het een snelle etappe. Net als andere dagen maakte zich een kopgroep los, dit keer met Tom Wirtgen, Mihkel Räim, Antti-Jussi Juntunen, Dennis van der Horst, Nick van der Meer, Léo Bouvier en Jarno Jordens daarin. Ze kregen maximaal drie minuten voorsprong.

In het peloton waren het Jumbo-Visma (Kooij) en Alpecin-Fenix (Mareczko) die hun verantwoordelijkheid namen. Richting het finalecircuit rond Mierlo (dat drie keer moest worden afgelegd) bleef er lang sprake van een status quo, het peloton had nog 1.20 minuten achterstand bij het ingaan van de eerste van de drie. Al op 13,5 kilometer van de finish was de vroege vlucht eraan voor de moeite.

Na een late uitval van Jelle Bootsveld maakte het peloton zich op voor een sprint en Jumbo-Visma nam overtuigend het voortouw, met Jos van Emden in de leadout. Kooij werd perfect gebracht, maar wel te vroeg. Hij moest al snel van kop sprinten en heel nog knap vol. Waar Mareczko in zijn wiel afhaakte, werd Kooij nog tweede. Dupont kon er vanuit het zog van Kooij nog overheen.

Uitslag etappe 4 ZLM Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws