Wielrennen op TV 3 maart 2022 | EasyToys Bloeizone Fryslân Tour begint met korte tijdrit! Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Wielrennen op TV 3 maart 2022 | EasyToys Bloeizone Fryslân Tour begint met korte tijdrit!

Wielrennen op TV 3 maart 2022 | EasyToys Bloeizone Fryslân Tour begint met korte tijdrit!

In Friesland begint het vrouwenpeloton donderdag aan een driedaagse rittenkoers door eigen land! In de EasyToys Bloeizone Fryslân Tour wordt in Surhuisterveen afgetrapt met een korte tijdrit over 14,4 kilometer, waarna op vrijdag en zaterdag achtereenvolgens Bakkeveen en Drachten als finishplaats worden aangedaan.

Drie dagen in Friesland betekent drie dagen zo vlak als maar kan. Dat geldt dus ook voor de eerste korte tijdrit, waar met Ellen van Dijk een grote kanshebster aan de start staat. De 35-jarige Nederlandse maakte in haar eerste koers van haar jaar al indruk in de Ronde van Valencia, waar ze in de tweede etappe een knappe ontsnapping wist af te ronden. Dat ze in goede vorm is, dat is duidelijk, maar haar echte discipline moet nog komen. Vorig jaar was ze nog overduidelijk de beste in een net zo lange tijdrit in de toenmalige Healthy Ageing Tour. Dit jaar heeft de organisatie dus een andere sponsor kunnen binnenhengelen!

Concurrentie mag Van Dijk onder andere verwachten van de Duitse Lisa Klein, die vorig jaar nog twee korte tijdritjes in de Baloise Ladies Tour op haar naam wist te schrijven. Om livebeelden vanuit Friesland mee te krijgen, kunt u inschakelen op Eurosport. Dan dient u wel een abonnement te hebben op de Eurosport Player, waar ze vanaf 13.30 uur tot en met ongeveer 15.30 uur verslag doen van de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws