📸  Zo dan! Toptalent Nienke Veenhoven triomfeert namens Visma | Lease a Bike in Australisch criterium Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

📸 Zo dan! Toptalent Nienke Veenhoven triomfeert namens Visma | Lease a Bike in Australisch criterium

📸  Zo dan! Toptalent Nienke Veenhoven triomfeert namens Visma | Lease a Bike in Australisch criterium

Nienke Veenhoven heeft haar eerste overwinning in het tricot van Visma | Lease a Bike beet. De pas 19-jarige dame won donderdag in Australië de Women's Down Under Classic, een losstaand wielercriterium dat in zekere zin bij de Tour Down Under hoort. De Australische Georgia Baker werd tweede, Lauretta Hanson (Lidl-Trek) derde.

Volgens nieuwbakken ploegleider Jos van Emden moeten er in 2024 veel dingen anders aangepakt worden bij de vrouwentak van Visma | Lease a Bike. En dat lijkt opvallend genoeg direct in werking gezet te zijn. In het Australische criterium besloot de Nederlandse formatie de jacht op de kopgroep te leiden en dus het vuile werk op te knappen. Het zag er eventjes naar uit dat de vluchters het gingen halen, maar dat bleek uiteindelijk slechts ijdele hoop.

Het werk van de killer bees bleek niet voor niets, want de jonge Veenhoven rondde het werk vakkundig af. Het verschil met Baker was klein, maar genoeg. En daarmee was de eerste overwinning van Veenhoven een feit. In de Tour Down Under zelf kwam Veenhoven niet verder dan een vierenvijftigste plaats in de ouverture.

Veenhoven baarde bij de junioren al meermaals opzien met topnoteringen in belangrijke wedstrijden, waaronder de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en het NK. Derhalve besloot de brigade onder leiding van CEO Richard Plugge vorig jaar om de Nederlandse dame in te lijven. Ze maakte haar profdebuut in Nokere Koerse.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws