Tom Boonen zet schouders onder eenmansploeg Piotr Havik en richt eerste professionele gravelteam op Gravel
Gravel

Tom Boonen zet schouders onder eenmansploeg Piotr Havik en richt eerste professionele gravelteam op

Tom Boonen zet schouders onder eenmansploeg Piotr Havik en richt eerste professionele gravelteam op

Het gravelen doet meer en meer zijn intrede in het professioneel wielrennen en dat heeft donderdagmiddag ook een eerste professionele gravelploeg als gevolg gekregen. Classified x Ridley Factory Team is de naam en en heeft ook een bekende ambassadeur gekregen: Tom Boonen.

Het Classified x Ridley Factory Team is opgericht door Belgian Cycling Factory, de fabrikant van het fietsenmerk Ridley, dat jarenlang het Belgische team Lotto Dstny sponsorde, en Classified Cycling, dat vorig jaar al de eenmansploeg van Piotr Havik financieel steunde. De 29-jarige Nederlander wordt met de Belg Daan Grosemans en de Britten Toby Perry, Annabel Fisher en Freya Rawlins onder de hoede genomen door wielerlegende Tom Boonen. Perry en Fisher wonnen vorig jaar nog het eindklassement van de Gravel Earth Series.

Havik en co 'staan aan de start van een heel mooi verhaal', aldus Boonen

Wat staat er dan op het programma van Havik en co? Wel, een internationaal programma met zowat alle belangrijke gravelwedstrijden, zoals de UCI Gravel World Series of de Gravel Earth Series, maar vooral het WK gravel in Leuven zal voor Classified x Ridley Factory Team een groot doel worden.

'Enkele grote sponsors wilden mee hun schouders zetten onder het Classified Factory Team, wat ons nu toelaat om ons eenmansteam te versterken en een versnelling hoger te schakelen met Classified-Ridley', vertelt Boonen bij Belga. 'We staan aan de start van een heel mooi verhaal. We geloven heel sterk in de gravelscene en zullen die duurzaam blijven ondersteunen.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws