Valter ontkracht verhalen van Zonneveld: 'Uijtdebroeks begreep niet hoe journalisten daar bij kwamen' Wielrennen
Wielrennen

Valter ontkracht verhalen van Zonneveld: 'Uijtdebroeks begreep niet hoe journalisten daar bij kwamen'

Valter ontkracht verhalen van Zonneveld: 'Uijtdebroeks begreep niet hoe journalisten daar bij kwamen'

Hoewel de zaak-Uijtdebroeks alweer een tijdje achter ons lijkt te liggen, wordt er vanuit de wielerwereld nog altijd volop gereageerd op de heuse transfersoap. In een Eurosport-podcast heeft nu ook Attila Valter, de Hongaarse coureur van Visma | Lease a Bike, zich uitgesproken over de perikelen.

Laten we even terugkeren naar medio november, toen de kwestie rondom Uijtdebroeks nog helemaal booming was. In een episode van wielerpodcast In Het Wiel wist AD-columnist Thijs Zonneveld te vertellen dat de jonge Vlaming gepest zou worden bij BORA-hansgrohe. 'Verschillende bronnen zeggen dat Uijtdebroeks een soort buitenbeentje was bij BORA-hansgrohe, die door andere renners en ploegleiders behandeld werd als een soort nerdje. Dat was dan vooral omdat hij te fanatiek bezig was met een aantal dingen: zijn voeding afwegen, de tijdritfiets, de kleding, zaken die niet vanuit de ploeg gefaciliteerd werden', aldus de fervent strandracer.

Valter deelt totaal andere informatie dan Zonneveld

En dat was volgens Zonneveld niet alles. 'Hij werd gepest, van meerdere bronnen heb ik vernomen dat er zelfs een anti-Cian-appgroep was. Zonder hem erin, zodat ze over hem konden roddelen. Hij voelde zich totaal niet thuis bij die ploeg en het is best wel schadelijk dat dit zo gebeurt', klonk het stellig.

Omtrent dat vermeende pestgedrag is nu meer bekend geworden. Tenminste, als we de anekdotes van ploegmaat Valter mogen geloven. 'Cian zei tegen ons dat hij zich simpelweg niet zo goed voelde bij BORA-hansgrohe. Hij heeft geen idee waar de geruchten over het pesten en de Whatsappgroep vandaan komen', lijken we toch een compleet ander verhaal te horen. 'Dat speelde namelijk niet, zei hij. Hij begreep er niets van hoe journalisten daar bij kwamen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws