''Podiumkandidaat' Kelderman is voorzichtig en te zacht voor zichzelf geworden' Vuelta a Espana

''Podiumkandidaat' Kelderman is voorzichtig en te zacht voor zichzelf geworden'

Door Marijn van den Berge 03 september 2019 | 11:21


Wilco Kelderman heeft de afgelopen jaren door blessureleed niet de beste jaren uit zijn loopbaan gekend, maar oud-renner en wieleranalist Bobbie Traksel denkt ook dat er mentaal iets moet veranderen bij Kelderman, wil hij doorstoten naar de top.

‘Het is bizar dat hij zo negatief is geweest in interviews de laatste tijd’, zegt Traksel in Eurosport-podcast Kop over Kop. ‘Over dat hij geen goede benen had en een heel slecht seizoen heeft... Maar hij rijdt ontzettend hard op momenten dat hij wel goed is, daar moet hij niet over klagen.’

Vanwege het blessureleed dat Kelderman vaak kent en de kennis dat de Nederlander mentaal niet de sterkste is, springt men in de wielerwereld voorzichtig met hem om. Volgens Traksel heeft dit misschien juist een negatief effect. ‘We moeten niet te voorzichtig zijn voor Kelderman.’

‘Er werd altijd over hem gesproken als een veel groter talent dan bijvoorbeeld Tom Dumoulin en nu zijn we dit aan het downforcen. Misschien komt het omdat we voorzichtig zijn voor Kelderman, hij ook voorzichtig en te zacht voor zichzelf is geworden’, aldus Traksel.

'Kelderman kan zomaar podium Vuelta op'

Desondanks ziet de wielercommentator zeker kansen voor Kelderman in de Ronde van Spanje. ‘Wilco moet gewoon een keer vrij gaan koersen, zoals hij als jonge gast eigenlijk deed. Met een beetje geluk voor hem en pech voor anderen kan Kelderman zomaar het podium op, daar geloof ik echt in. Er gaat echt nog veel gebeuren.’ (Foto: Sirotti)

Poll

Kan Kelderman het podium van de Vuelta halen?


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws