Gilbert wint bizarre rit: 'Gereden als gekken, kon het soms niet aantrappen' Vuelta a Espana

Gilbert wint bizarre rit: 'Gereden als gekken, kon het soms niet aantrappen'

Door Marijn van den Berge 11 september 2019 | 17:08


Het zal één van de meest bizarre wielerkoersen zijn geweest die Philippe Gilbert heeft gewonnen, die zeventiende etappe van de Vuelta a Espana. De renner van Deceuninck-Quick-Step rondde uitstekend ploegspel op magistrale wijze af.

‘Deze etappe zullen we nooit vergeten door de manier van koersen. Dit is heel speciaal’, zegt Gilbert in het flashinterview. ‘Het was vanaf het begin een gekkenhuis. We vertrokken meteen met een groep van 40 renners en wij hadden zeven van de acht renners mee’, blikt Gilbert terug.

‘We hebben echt als gekken gereden met de ploeg en pepten elkaar voortdurend op’, vervolgt de Belg, die 219 kilometer lang aan 50.63 per uur gemiddeld reed om te winnen. ‘Het ging echt razendsnel. Soms reden we wel 75 kilometer per uur op het vlakke. Soms kon ik het gewoon niet aantrappen. In 17 jaar profwielrennen heb ik dat nog niet vaak meegemaakt.’

'Ploegenspel Deceuninck-Quick-Step uit het handboek'

Tim Declercq loofde het ploegenspel van Deceuninck-Quick-Step. ‘Het was eigenlijk uit het handboek. We zagen aan de weersvoorspelling al dat het een zware koers kon worden, maar zo zwaar hadden we zelf ook niet verwacht. In de finale heb ik er zelf een flinke snok aan gegeven en dat werd perfect overgenomen door Stybar. Bennett moest reageren en Philippe kon het vanuit zijn wiel afmaken.’ (Foto: Sirotti)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Retro Lex
12 Sep 2019 om 11:12

klopt was typefout

Ennie Quipere
11 Sep 2019 om 22:07
Quote van Retro Lex
Hjj vertelde dat hij een 48 voorblad had en soms 110 rpm s maakte !! De Jumbos reden met 56 vooraan

Volgens mij had hij een 54 voor en achter een 11 als kleinste. Anders zou het wel een blunder zijn in een "sprint etappe"....

Retro Lex
11 Sep 2019 om 18:43

Hjj vertelde dat hij een 48 voorblad had en soms 110 rpm s maakte !! De Jumbos reden met 56 vooraan

Reageer


Meer nieuws