Like ons!
Jonge Pogacar panikeert niet in waaierrit: 'Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

Vuelta a Espana

Jonge Pogacar panikeert niet in waaierrit: 'Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'

Tadej Pogacar is in de zeventiende etappe van de Vuelta a Espana zijn podiumplaats kwijtgeraakt. Nairo Quintana, die in de eerste waaier zat van de knotsgekke rit, sprong over hem heen. Toch zijn de verschillen achter Primoz Roglic klein, zeker met de bergen die nog gaan komen.

‘Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt’, zegt de twintigjarige Sloveen bij Eurosport. ‘Niemand had verwacht dat het zo snel zou gaan. Het was geweldig en ongelooflijk om te zien hoe hard we kunnen rijden over meer dan 200 kilometer’, grinnikt de Sloveen.

‘Bij de start was het nerveus. Daarna hebben we gewoon vol gas gereden. De renners van Jumbo-Visma, Astana en mijn jongens hebben hun uiterste best gedaan, dus ik ben niet in paniek geraakt. Er komen nog meer moeilijke dagen aan.’

Zoals donderdag bijvoorbeeld, als er vier zware cols moeten overwonnen. ‘Het wordt opnieuw lastig en als er een kans is zal ik aanvallen. Het wordt een heel interessante dag, waarin er zomaar iemand zou kunnen breken. We gaan het zien.’ (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven