dsm-firmenich PostNL naar Dauphiné: 'Belangrijk om eerste helft van de koers goed door te komen' Vuelta a España
Vuelta a España

dsm-firmenich PostNL naar Dauphiné: 'Belangrijk om eerste helft van de koers goed door te komen'

dsm-firmenich PostNL naar Dauphiné: 'Belangrijk om eerste helft van de koers goed door te komen'

Team dsm-firmenich PostNL heeft als eerste formatie de selectie en doelstellingen voor het Critérium du Dauphiné, dat op zondag 2 juni begint, bekendgemaakt. De Nederlandse ploeg rekent in de Franse voorbereidingswedstrijd op de Tour de France voornamelijk op Warren Barguil en Emils Liepins.

Ploegleider Phil West deelde de ambities in een persbericht van de ploeg. 'Het Critérium du Dauphiné is altijd een zware koers en het parcours van dit jaar zal niet anders zijn. Hoewel er geen echte sprintetappes zijn, zien we twee opties voor een mogelijke sprint en met meer glooiend terrein op die dagen hopen we dat we daar de capaciteiten van Emils als onze finisher kunnen inzetten', stelt hij.

Barguil mag zijn kans gaan in het klassement

'Daarnaast zullen we beginnen met ons teamdoel om Warren in de klassementsstrijd te brengen als onze finisher, maar tegelijkertijd willen we ook elke etappe nemen zoals het komt in de strijd voor dagresultaten', vervolgt de sportief directeur zijn relaas. 'De laatste drie etappes zijn allemaal zware bergdagen waar nog veel mogelijk zal zijn. Het is dus belangrijk om de eerste helft van de koers goed door te komen als team, en energie en motivatie te behouden om er die laatste dagen helemaal voor te gaan', aldus West.

De selectie bevat met Enzo Leijnse en Martijn Tusveld twee Nederlanders, terwijl ook de deelname van Kevin Vermaerke opvallend is: de Amerikaan finishte afgelopen zondag de Giro d'Italia, maar staat één week later al aan de start van de volgende WorldTour-koers. Romain Combaud en Niklas Märkl maken de ploeg, die het zonder de Fransman Romain Bardet moet doen, compleet in het Critérium du Dauphiné. Bardet is er normaliter wel bij in de Tour de France, maar rust nu even uit na de Giro.

Selectie dsm-firmenich PostNL Critérium du Dauphiné 2024

Warren Barguil
Romain Combaud
Enzo Leijnse
Emils Liepiņś
Niklas Märkl
Martijn Tusveld
Kevin Vermaerke

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news