Terpstra zag Slik tegen truck klappen: 'Ook in ziekenhuis zeiden ze: dit hebben we nog nooit meegemaakt' Gravel
Gravel

Terpstra zag Slik tegen truck klappen: 'Ook in ziekenhuis zeiden ze: dit hebben we nog nooit meegemaakt'

Terpstra zag Slik tegen truck klappen: 'Ook in ziekenhuis zeiden ze: dit hebben we nog nooit meegemaakt'

Een zwarte dag was het vorige week voor de Nederlandse graveltop. Een groepje met daarin Jasper Ockeloen, Thijs Zonneveld, Niki Terpstra en Ivar Slik maakte een trainingsronde in de Verenigde Staten, waar ze zich voorbereiden op de grote wedstrijd Unbound 2024. Daar kreeg de groep de schrik van hun leven, toen de laatste in het rijtje keihard op een truck botste. Zonneveld berichtte als eerste over het ongeluk op Instagram, Terpstra gaf na één week een update.

'Een rondje klotenieuws uit Amerika. Gisteren is onze vriend Ivar bij een gezamenlijke trainingsrit rond Bentonville tegen een auto gebotst. Hij is buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd, waar werd geconstateerd dat hij verschillende letsels heeft opgelopen. Een zware hersenschudding, een gebroken neus, een klein scheurtje in zijn schedel en een hoop butsen, schaven en sneeën', duidde de wielerjournalist van Het Algemeen Dagblad na het ongeluk.

Wel vertelt Zonneveld dat de toestand van Slik stabiel is. Logischerwijs doet hij niet mee aan de Unbound-koers, die gepland stond voor 1 juni. 'Het gaat intussen naar omstandigheden goed met hem en de artsen zijn positief. Hij is bij kennis, hij praat, hij beweegt zijn hele lichaam. Maar hij zal de komende dagen sowieso in het ziekenhuis worden gehouden zodat ze hem kunnen monitoren. We zijn heel blij met alle (professionele) hulp die hij krijgt en heeft gekregen. Hij is niet bereikbaar en hij zal voorlopig niet op de fiets zitten', sluit de 43-jarige renner van BEAT Cycling af in zijn bericht op sociale media.

Lees verder onder de foto.

Terpstra geeft update over Slik: 'Bizar hoe goed het nu gaat'

Niki Terpstra is eveneens in de Verenigde Staten en liet een aantal dagen na het ongeval weten dat het wonderbaarlijk goed gaat met Slik én hoe slecht het juist in de eerste fase leek te gaan. 'We zijn ons kapot geschrokken. Vooral de eerste dagen waren echt zorgwekkend. Maar hoe hij herstelt, is bizar. We hebben gisteren te horen gekregen dat ze denken dat hij honderd procent gaat herstellen', vertelde hij in zijn podcast Speed on Wheels.

Ook vertelde Terpstra meer over de toedracht van het ongeluk. 'We deden een ronde van ongeveer vijf uur en na twee uur ging het mis. Ivar en Jasper (Ockeloen, red.) reden voorop. Ik en Thijs (Zonneveld, red.) erachter. Na een onverwachte bocht komt er uit het niets een truck vanaf links. Ivar rijdt frontaal op die auto. Hij kwam met zijn stuur in de gril en koplamp, zijn schouder raakte de motorkap en zijn gezicht de voorruit. Hij was bewusteloos. Gelukkig ademde hij nog wel, maar zijn gezicht was flink geraakt en bebloed.'

Vervolgens was het een hels karwei om Slik snel in het zicht van hulpdiensten te krijgen: er was geen bereik in het gebied en de truck werd gebruikt hem naar begaanbaar gebied te krijgen. 'We wisten toen niet wat er was. Gelukkig viel het relatief mee. Het belangrijkste was dat de hersenen oké waren. Zijn gezicht is gehavend en zijn schedel heeft een scheurtje. Verder heeft hij een gebroken neus. Eerst waren we bezorgd toen het iets minder ging, maar daarna verbeterde het dag per dag. Ook in het ziekenhuis zeiden ze: dit hebben we nog nooit meegemaakt', aldus Terpstra over de moeilijke nasleep van het ongeluk.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news