Favorieten etappe 10 Vuelta a España | Interessanter dan het eruit ziet op papier Vuelta a España
Vuelta a España

Favorieten etappe 10 Vuelta a España | Interessanter dan het eruit ziet op papier

Favorieten etappe 10 Vuelta a España | Interessanter dan het eruit ziet op papier

Pak de doorsnede van de rit uit onze voorbeschouwing erbij en geheid komt er in je op: 'Ah, bah weer zo'n sprintrit. Ackermann, Bennett, klaar.' Echter, niets is minder waar, want deze rit kan wel eens een interessant slot krijgen! In de Leiderstrui zet de opties uiteen.

De laatste twee kilometer van de etappe lopen namelijk gevoelig omhoog tegen zo'n vijf procent, alhoewel het op zo'n vijfhonderd meter van de meet weer wat afvlakt. Een Sam Bennett of Pascal Ackermann moet dit in goede doen bij een rustige slotfase kunnen, maar ze kunnen er zomaar aangaan in de laatste meters. De power in de benen behouden is namelijk moeilijk met zo'n slot!

In theorie is dit dé aankomst voor Jasper Philipsen om zich te laten gelden. De Belg heeft iets minder massa dan zijn Ierse en Duitse concurrenten en kan dat gebruiken om in de slotfase zijn slag te slaan. Met Alexander Riabushenko, Rui Costa en Davide Formolo heeft hij ook nog eens enkele ploegmaten die de slotkilometer een hoog tempo aan kunnen houden.

Punchers kunnen slag slaan

Daarnaast staan er ook enkele A-punchers op de startlijst van deze Vuelta. Voor iemand als Dan Martin of Primoz Roglic zal deze aankomst wellicht wat te makkelijk zijn, maar Felix Großschartner moet in de gaten gehouden worden. De Oostenrijker verkeert in topvorm en won dit jaar in de ouverture van de Ronde van Burgos al op een vergelijkbare manier.

In die openingsrit van 'Burgos' behaalden ook Alex Aranburu en Alejandro Valverde een top vijf-notering, en deze mannen mogen vandaag eveneens niet uitgevlakt worden. Hetzelfde geldt voor sterk klimmende snelle mannen als Robert Stannard, Magnus Cort en Jon Aberasturi.

Sleutel in handen van Deceuninck-Quick-Step?

De sleutel zal vermoedelijk in de handen van Deceuninck-Quick-Step liggen. De ploeg van Patrick Lefevere heeft natuurlijk Bennett, maar kan meerdere pionnen op verschillende manieren uitspelen. Haal Rémi Cavagna maar eens terug uit een kopgroep, of beantwoord een late aanval van Zdenek Stybar. Tot slot hebben ze ook nog de jonge Italiaan Andrea Bagioli, die van sprintjes bergop zijn handelsmerk aan het maken is. Het zal er dus grotendeels van afhangen welke troefkaart de Belgische formatie vandaag gaat uitspelen. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws