Favorieten etappe 7 Vuelta a a España | Klassementsmannen of lepe vluchters? Vuelta a España
Vuelta a España

Favorieten etappe 7 Vuelta a a España | Klassementsmannen of lepe vluchters?

Favorieten etappe 7 Vuelta a a España | Klassementsmannen of lepe vluchters?

Dagje na de rustdag, lekker inkomen? Niet in de Vuelta! De klimmers mogen wederom uit hun kot komen in de rit van Vitoria-Gasteiz naar Villanueva de Valdegovia. In de Leiderstrui pikt de favorieten eruit.

De etappe wordt gekenmerkt door de Puerto de Orduna, een klim van 7,8 kilometer aan 7,6% gemiddeld. Deze puist moet twee keer bedwongen worden, waarna de mannen na de tweede doortocht nog negentien kilometer af moeten dalen om de finish te bereiken. Lastig genoeg voor de klassementsrenners, maar de vluchters maken ook een uitstekende kans deze rit.

Gaan klassementsrenners voor de dagzege?

De hamvraag op voorhand luidt: laten de grote renners een vluchtersgroep voor de dagzege strijden of willen ze de rit zelf naar zich toetrekken? Het antwoord daarop is voorlopig gissen, maar als het een strijd tussen de groten wordt, let dan op Primoz Roglic! De Sloveen verloor zondag tijd, kan uitstekend dalen en geeft aan 'nog niet klaar te zijn met de wedstrijd'.

De man die de trui van Roglic overnam, Richard Carapaz, toonde zich zondag de beste klimmer in de race. Wil de man uit Ecuador dinsdag de concurrentie nog eens testen of laat hij deze opportuniteit aan zich voorbij gaan? Wie in elk geval altijd zin heeft om koers te maken, is Dan Martin. De Ier pakte al een ritzege, maar zal een kans nooit op een overwinning nooit zomaar aan zich voorbij laten gaan.

Felix Großschartner is een Oostenrijker die deze Vuelta in hele goede vorm steekt. De kopman van BORA-hansgrohe aast op een ritzege en kan daar dinsdag wel eens een gooi naar doen. Großschartner kan snel aankomen en krijgt mogelijk wat ruimte van de andere renners, omdat hij niet direct als groot gevaar wordt gezien. Marc Soler won de tweede rit in de Vuelta en was op zondag wederom bij de betere klimmers. Kan de lange Catalaan nog zo'n kunstje uithalen?

Vluchters, gaat uw gang!

Op papier is deze rit ook geknipt voor de sterke vluchters, die het zondag ook al uit mochten vechten voor de dagzege. Als eerste willen we er een Nederlander uitpikken: Ide Schelling rijdt een uitstekende Vuelta tot dusver en kan dinsdag wel eens verrassend uit de hoek komen! Dit geldt ook voor Clément Champoussin, een vinnige Fransman die uitstekend omhoog gaat.

Mocht het tot een sprint van een klein groepje komen, dan is Magnus Cort een gevaarlijke klant! De Deen klimt goed en beschikt over een dito sprint. Wie in dit soort ritten ook altijd tot de kanshebbers behoort, is Luis León Sanchez. De ervaren renner van Astana moet dan wel zien af te rekenen met jonger geweld, zoals ploegmaat Alex Aranburu en Andrea Bagioli. De rappe Italiaan van Deceuninck-Quick-Step finishte zondag in de gruppetto, was dit om tijd te pakken voor vluchtpogingen? Dinsdag krijgen we het antwoord! (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws