Favorieten etappe 9 Vuelta a España | Wie weerhoudt Super Sam van tweede? Vuelta a España
Vuelta a España

Favorieten etappe 9 Vuelta a España | Wie weerhoudt Super Sam van tweede?

Favorieten etappe 9 Vuelta a España | Wie weerhoudt Super Sam van tweede?

Sprinttijd! Na een paar pittige dagen bergop en bergaf is donderdag een dag waar de snelle mannen van de Vuelta naar hebben uitgekeken. En iedereen misschien wel, even een dagje vlak is altijd lekker. In de Leiderstrui bespreekt met u de favorieten voor de rit.

De negende etappe van Castrillo del Val naar Aguilar de Campoo is één van de drie ritten waar geen bergpunten te verdienen zijn. En dat betekent een hele dag vlak. Natuurlijk zitten er hier en daar wel wat Spaanse puistjes in, maar daar moet iedereen zonder problemen omhoog kunnen komen. Dat het een rit zonder obstakels is, is ook meteen de reden dat de kans klein is dat aanvallers wegblijven. We gaan deze dan ook niet noemen in dit artikel. Mochten er al renners wegblijven, is het een totale gok wie dit zullen zijn. Nee, we gooien het op de sprinters!

Bennett vs. Ackermann

We zagen deze Vuelta één eerdere sprintetappe, die werd gewonnen door Super Sam Bennett. De spurtbom van Deceuninck-Quick-Step wint alles wat los en vast zit en we zetten hem voor deze dag dan ook met stip op één. Dit mede omdat hij de beste lead-out van het hele peloton heeft, wat goed van pas komt in de bochtige straten van Aguilar de Campoo.

Grote concurrent is nog zo’n spurtbom: Pascal Ackermann. Drie jaar waren ze concullega’s bij BORA-hansgrohe, wat erin resulteert dat ze zich nog maar weinig met elkaar hebben kunnen meten in de koers. Bennett heeft een pak meer overwinningen dan Ackermann (49 om 28) en ook in onderlinge duels is hij de betere. Ze reden pas vier sprints tegen elkaar, waarvan Bennett er twee wist te winnen. Ackermann was twee keer de betere, maar wist nog nooit een etappe of koers te winnen in een rechtstreeks duel met de Ier. Eens moet de eerste keer zijn.

Concurrentie uit de lage landen

Ze moeten echter oppassen voor de concurrentie, want die is zeer groot. Alhoewel, Jasper Philipsen is maar 1.76 meter en Jakub Mareczko 1.69 meter. Toch waren het de twee die Bennett het meest bedreigden voor zijn zege in etappe 4. Philipsen moest lijdzaam toezien hoe Bennett nog net over hem heen kwam. Misschien kan hij de Ier dit keer de hielen laten zien.

Mocht dat niet lukken, hoeft België nog niet te treuren: ze hebben namelijk nóg een steengoede sprinter in huis. De 22-jarige Gerben Thijssen behoort niet direct tot de favorieten, maar sprintte naar een ontzettend knappe vijfde plek in de eerdere massasprint van deze Vuelta. Hij heeft een grote potentie en misschien komt het er wel eerder uit dan verwacht. Laat het maar deze Vuelta zijn.

Outsiders mogen verrassen

Ook Max Kanter is zo’n jong sprinttalent waar we het laatste nog niet van hebben gezien. Ook hij deed aardig mee in de sprint van rit 4, dus mag de Sunweb-Duitser het hier nogmaals bewijzen. Het wiel van een landgenoot is misschien het beste wiel, Max! Wel moet hij dan oppassen voor de altijd gevaarlijke Alex Aranburu en we verwachten ook dat Magnus Cort kan rijden. Sorry voor deze woordgrap.

Verdere outsiders zijn Mihkel Räim en Emils Liepins. De laatste zal sprinten voor Trek-Segafredo na het jammerlijke uitvallen van de talentvolle Matteo Moschetti. Spanje kan verder wat verwachten van Jon Aberasturi en Carlos Barbero. Aguilar de Campoo zal wegwerkzaamheden hebben nadat deze kudde hongerige sprintbuffels er overheen is geraasd. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws