Froome tijdens rennersprotest: 'Beslissing verandert de hele koers' Vuelta a España
Vuelta a España

Froome tijdens rennersprotest: 'Beslissing verandert de hele koers'

Froome tijdens rennersprotest: 'Beslissing verandert de hele koers'

Chris Froome was een van de initiatiefnemers van het rennersprotest voorafgaand aan de elfde etappe in de Vuelta a España. Op beelden van ITV is te horen wat de INEOS-renner te vertellen had tegen Vuelta-baas Javier Guíllen.

'Het spijt me voor de organisatie, maar de renners hebben een beslissing gemaakt', luidden de woorden van de veelvuldig Tour de France-winnaar, op het moment dat Guillén langs hem kwam. Froome en anderen waren het niet eens met de beslissing van de organisatie om in de rit daarvoor de drie-secondenregel niet toe te passen, waardoor Primoz Roglic tijd pakte op Richard Carapaz en daarmee de rode leiderstrui heroverde.

Froome was van mening dat er niet op een later moment gesproken kon worden over de beslissing. 'Er moet nú iets beslist worden', legt hij uit. De verandering van leiderstrui had volgens hem namelijk veel gevolgen voor de manier waarop er die dag gekoerst zou worden: 'Nu moet Jumbo controleren. Als wij het rood hebben moeten wij dat doen. Het verandert de hele koers.'

Froome in discussie voor het peloton

Uiteindelijk haalde het rennersprotest, ondanks de steun van binnen en buiten het peloton, niets uit. Roglic startte die dag 'gewoon' in het rood. In de etappe, gewonnen door de Fransman David Gaudu, kwam hij niet in de problemen om deze te behouden. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws