Ploegbazen ruziën: Lefevere gaat helemaal los, Guercilena heeft reactie klaar Vuelta a España
Vuelta a España

Ploegbazen ruziën: Lefevere gaat helemaal los, Guercilena heeft reactie klaar

Ploegbazen ruziën: Lefevere gaat helemaal los, Guercilena heeft reactie klaar

Sam Bennett leek de negende etappe van de Vuelta a España te winnen. In de massasprint was hij veruit de sterkste, maar omdat hij een stevige schouderduw in de laatste kilometer uitdeelde aan een renner van Trek-Segafredo (Emils Liepins), declasseerde de jury hem.

In het flashinterview liet Bennett al blijken dat er het nodige gebeurde in de laatste kilometer. ‘Het was een lange sprint, een klein beetje heuvelop. We werden bijna de hekken ingegooid door wat mannen, dat was nog even spannend, maar we bleven overeind’, aldus de Ier.

Lefevere furieus: 'UCI-VAR is incompetent'

Ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step Patrick Lefevere toonde zich op Twitter verbolgen over de declassering van zijn renner. ‘Wat een bullshit. Bennett zat in de lead-out en de Trek-renner wilde hem er uit duwen. Een lead-out behoort verdedigd te worden en dat deed Bennett. Maar we kennen al voor lange tijd de incompetentie van de UCI-VAR (Video-jury)’, houdt Lefevere zich zoals gebruikelijk niet in.

Guercilena oneens met Lefevere: 'De beelden zijn duidelijk'

De reactie van Lefevere schoot in het verkeerde keelgat bij de ploegbaas van Trek-Segafredo Luca Guercilena, wiens renner een duw van Bennett ontving. ‘Om duidelijk te zijn: onze renner (Emils Liepins) werd uit het wiel geduwd door de lead-out van jouw ploeg. Daarna probeerde Bennett hem twee keer op totaal incorrecte en onnodige wijze weg te duwen. De tv-beelden zijn duidelijk genoeg. De VAR is helemaal niet nodig.’

Lefevere liet het er niet bij zitten en reageerde fel: 'Hoeveel sprints heeft Liepins al gewonnen? En waar was zijn leadout?' Het laatste woord was uiteindelijk voor Guercilena: 'Moet een renner gewonnen hebben om gerespecteerd te worden? Liepins heeft vijf massasprints gewonnen, om duidelijk te zijn. Heeft een renner een leadout nodig om te winnen? Een sprinter die sprint, moet de regels respecteren.'

Lefevere vervolgt relaas in de krant: 'Ik moet overgeven'

Patrick Lefevere liet het er niet bij via Twitter. Ook in Het Nieuwsblad gaat hij volledig los over de declassering van Bennett. 'Ja, Bennett maakt een beweging, iets te ostentatief. Maar wat moet hij anders doen? Die gast van Trek-Segafredo probeert Sam gewoon uit het wiel van lead-out Michael Mørkøv te kwakken. Dat doe je niet! Dus anticipeert Sam om zijn plaats te behouden. Ongelooflijk dat hij wordt gedeclasseerd. In de spurt was hij duidelijk de snelste. Maar ja, eigenlijk is dit geen verrassing. Ze zijn ons al weken aan het kloten. Zoals dat gedoe om die bidon van Remco Evenepoel', verwijst Lefevere naar een inmiddels afgerond onderzoek naar de jonge Belg.

'Er zijn nog veel andere dingen waar ik niet ga over uitweiden, maar ja, we weten dat we niet in de bovenste schuif liggen. Ik heb een te groot bakkes zeker? Ach, die gasten zijn zo incompetent', zo vervolgt de Belgische ploegbaas. Dat er na de verschrikkelijke crash met Fabio Jakobsen een extra spotlight op de sprints staat, vindt Lefevere maar gedeeltelijk te rechtvaardigen. 'Weet jij welke beslissing de Disciplinaire Commissie van de UCI nu heeft genomen omtrent Dylan Groenewegen? Neen? Niks hé. Ze moeten daar blijkbaar lang over nadenken.' Lefevere sluit in stijl af: 'Ik ga er over zwijgen, want ik moet overgeven van die mannen van de UCI.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws