Poels neemt deel aan Vuelta, Landa geeft verstek ondanks start in Baskenland Vuelta a España
Vuelta a España

Poels neemt deel aan Vuelta, Landa geeft verstek ondanks start in Baskenland

Poels neemt deel aan Vuelta, Landa geeft verstek ondanks start in Baskenland

Wout Poels wordt een van de vooruitgeschoven pionnen van Bahrain McLaren in de Vuelta. Dat heeft ploegbaas Rod Ellingworth verteld aan Cyclingnews. Mikel Landa is er niet bij, ondanks de start in Baskenland.

Poels, die de Ronde van Frankrijk uitreed met een gebroken rib, start met enkele sterke renners om hem heen in de Ronde van Spanje. Ook Matej Mohoric (vijfde in Luik-Bastenaken-Luik) en waarschijnlijk Dylan Teuns maken hun opwachting namens de ploeg uit het oliestaatje. Poels behaalde zijn enige top tien-notering in een grote ronde in de Vuelta in 2017, terwijl hij bij zijn eerste grote ronde-deelname in 2011 knap 17e werd.

Met name de Angliru is geliefd terrein van de ranke Limburger, daar deelde hij al meermaals de lakens uit. De loeisteile klim wordt ook dit jaar bedwongen in de Vuelta. Teambaas Ellingworth heeft alvast zin in de ronde. 'We gaan met enkele sterke krachten zoals Wout, maar nemen ook jonge gasten mee. Net zoals we nu hebben gedaan met Pello Bilbao in de Giro.' (foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws