Steimle huilend per ambulance afgevoerd na harde val in zestiende rit Vuelta Vuelta a España
Vuelta a España

Steimle huilend per ambulance afgevoerd na harde val in zestiende rit Vuelta

Steimle huilend per ambulance afgevoerd na harde val in zestiende rit Vuelta

De ene dag sta je op het podium, de andere dag is het jodium. Jannik Steimle jubelde na de rit van donderdag over zijn eerste podiumplaats in een grote ronde (hij werd derde), maar kwam vrijdag hard ten val in de zestiende rit. De Duitser is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis.

Steimle zat nog in de eerste groep toen hij in de afdaling van de El Robledo hard ten val kwam in de greppel. Het is niet duidelijk of hij daar een rotswand heeft geraakt, maar hij heeft zich in ieder geval zeer gedaan. Hij finishte uiteindelijk op 10:34 minuten van winnaar Magnus Cort.

Na afloop van de rit wilde Steimle volgens AS zijn verhaal doen tegenover de verzorgers van zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step, maar zo ver kwam hij niet eens. De sterke renner zakte huilend ineen met allerlei wonden op de linkerflank van zijn lichaam, waarop de dokter van de Ronde van Spanje, José Ibarguren, verscheen. Er werd snel besloten dat Steimle naar het ziekenhuis overgebracht moest worden, waar het nog niet duidelijk is geworden of hij de Vuelta kan voortzetten. Een ploegmaat van Steimle, Andrea Bagioli, verdween ook al uit de Vuelta. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws