Vuelta a España etappe 15 | Pechvogel Cattaneo: 'Ik blijf het proberen' Vuelta a España
Vuelta a España

Vuelta a España etappe 15 | Pechvogel Cattaneo: 'Ik blijf het proberen'

Vuelta a España etappe 15 | Pechvogel Cattaneo: 'Ik blijf het proberen'

De kou, wind en regen van de rit van donderdag zullen de komende dagen als een litteken op de toch al lamgeslagen benen van de Vuelta-deelnemers fungeren. Jasper Philipsen won, maar er zijn wel honderd verhalen na zo'n etappe. De reacties leest u bij In de Leiderstrui!

We hebben een losse reactie van:
- Jasper Philipsen
- Enric Mas
- Primoz Roglic

Ackermann moet genoegen nemen met tweede plek

Arme Pascal Ackermann. De hele dag was zijn ploeg aan het werk, maar de Duitser kon het niet afmaken en moest genoegen nemen met de tweede stek. 'Ik ben teleurgesteld', zucht de spurtbom van BORA-hansgrohe. 'De ploeg heeft de gehele dag geweldig werk geleverd, maar ik heb het niet af kunnen maken. Soms lopen dingen niet zoals gepland.'

Steimle op drie: 'Hier ben ik heel blij mee'

Jannik Steimle behaalde namens Deceuninck-Quick-Step zijn eerste podiumplaats in een grote ronde. De grote Duitser was daar zeer content mee, hoewel hij ruimte voor verbetering ziet. 'Ik keek vanmorgen al uit naar deze rit, dit is mijn weertype.' Uiteindelijk maakte hij een fout, wat hem duur kwam te staan. 'Ik verloor wat plaatsen, maar wist me terug te knokken. Daarna moest ik om Ackermann heen, maar dat lukte niet meer doordat hij ook naar links vloog. Al met al is dit een goed resultaat.'

Nummer vijf Smith: 'Ik voel m'n gezicht niet eens'

Dion Smith mocht namens Mitchelton-Scott de honneurs waarnemen in de laatste kilometer. De Nieuw-Zeelander werd vijfde. 'De kou had een behoorlijke invloed op de dag. Ik voel m'n gezicht nu niet eens meer.' Smith gaf eveneens aan dat de tegenwind zijn weerslag had op de renners. 'Het leek wel slow motion-fietsen, iedereen was verdoofd', aldus de sprinter op de site van zijn team.

Cattaneo ziet ritzege voor ogen weggepakt worden

Mattia Cattaneo was dé pechvogel van de dag. De Italiaan leek lange tijd op weg naar de dagzege, maar moest zijn vele inspanningen uiteindelijk toch bekopen. 'De hele rit was zwaar, vooral door de tegenwind de hele dag', zegt de klimmer annex tijdrijder. 'Ik voelde me goed en dus trok ik in de finale alleen door. Ik begon erin te geloven toen mijn voorsprong twee minuten werd, maar het parcours en de omstandigheden speelden niet in mijn voordeel. Ik ben teleurgesteld dat het niet lukte om de zege te pakken, maar ik ga het zeker nog een keer proberen', aldus Cattaneo op de site van zijn ploeg.

Sánchez: 'We willen meer'

Met twee man zaten de Kazachen van Astana in de voorste groep, weliswaar allebei Spanjaarden. Alex Aranburu en Luis León Sánchez werden vooraf al naar voren geschoven als kanshebbers, maar konden uiteindelijk niet mee met de beste vluchter, Mattia Cattaneo. Sánchez geeft na afloop uitleg via de kanalen van zijn team: 'We wisten dat het moeilijk zou worden en enkele teams hebben goed werk geleverd door ons terug te halen. We zijn bijna bij Madrid, maar willen nog altijd meer.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws