🎥 Alsof het zo moest zijn: Thibaut Pinot gaat nog één keer all-in door 'zijn' Vogezen in enorme menigte Wielrennen
Wielrennen

🎥 Alsof het zo moest zijn: Thibaut Pinot gaat nog één keer all-in door 'zijn' Vogezen in enorme menigte

🎥 Alsof het zo moest zijn: Thibaut Pinot gaat nog één keer all-in door 'zijn' Vogezen in enorme menigte

Thibaut Pinot beleefde zaterdag een bijzondere dag. De Fransman van Groupama-FDJ reed z'n laatste bergetappe in de Tour de France uit zijn imposante carrière. En alsof het zo heeft moeten zijn, trok die rit door zijn achtertuin in de Vogezen. Een reden om nog één keer all-in te gaan.

'De cirkel is rond', zei Pinot, die na dit seizoen stopt als prof, voor de start tegenover Cyclingnews. In zijn eigen regio lagen in de twintigste etappe zes beklimmingen klaar, een etappe die we vorig jaar al eens zagen in de Tour de France Femmes. 'Veel renners zullen naar Thibaut kijken, het zal moeilijk worden voor hem om mee te zitten, maar dat is onderdeel van het wielrennen. Hij moet ervoor gaan, ook als hij daarmee twintig renners in z'n wiel heeft', aldus Marc Madiot, ploegleider van Pinot bij Groupama-FDJ.

Fans Pinot staan al klaar in de Vogezen

'Ik ken de wegen op m'n duimpje, dus ik ben heel gemotiveerd', zo zei de klimmer zelf. 'Er is veel emotie, er gaat veel door m'n hoofd.' Op social media werd hij alvast geconfronteerd met fans die op vrijdag hun tenten al hadden opgezet, om de beste plek te hebben als Pinot zaterdag langskomt. 'Geweldig, kijk uit met de biertjes', reageert de Fransman zelf op Twitter. '

In de etappe knalde Pinot uiteraard mee toen er - mede door de bergpunten van Giulio Ciccone - een sterke kopgroep ontstond. Op de voorlaatste klim (de Petit Ballon) ging Pinot vervolgens zelf, ook wetende dat zijn fanclub bovenop stond te wachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws