馃摳 Amador heeft engel op zijn schouder: vrachtwagen rijdt na val over zijn voet (en fiets) heen Wielrennen
Wielrennen

馃摳 Amador heeft engel op zijn schouder: vrachtwagen rijdt na val over zijn voet (en fiets) heen

馃摳 Amador heeft engel op zijn schouder: vrachtwagen rijdt na val over zijn voet (en fiets) heen

Wielrenners die worden aangereden, het gebeurt jammer genoeg veel te vaak. Andrey Amador (EF Education-EasyPost) is de volgende in de rij van professionele wielrenners die in aanraking kwam met een voertuigen, waarbij de ervaren Costa Ricaan - gezien de staat van zijn fiets - alle geluk van de wereld heeft dat hij het na kan vertellen en buiten levensgevaar is.

Amador werd vrijdag tijdens een training in La Garriga aangereden door een vrachtwagen, waarbij hij zwaargeblesseerd raakte. Hij slipte over wat gravel en zag zijn fiets en voet onder een vrachtwagen glijden, zo meldt zijn ploeg EF Education-EasyPost. Oftewel: een engel op de schouder.

De ervaren knecht brak zijn enkel en voet en werd direct geopereerd aan die blessures, waarbij gesteld mag worden dat het dan al bij al nog meevalt. Op social media gaan er foto's rond van de tweewieler waar Amador op reed, waar weinig meer van over is. Frame, stuur, wielen: alles ligt in stukken en brokken uiteen van de Cannondale.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies tot stand kwam, maar zeker is dat de 37-jarige coureur uit Costa Rica het dit seizoen nog niet getroffen heeft. Recent kwam hij al ten val in de Ronde van Romandi毛 en ook eerder werd hij al getroffen door een crash, waardoor hij nog niet veel koersdagen heeft in 2024. Ook de Giro d'Italia kon hij op die manier niet rijden, waar hij oorspronkelijk wel voor voorzien was.

De komende tijd zullen we Amador alvast ook niet op de fiets zien, daar zijn beenbreuk hem wel even aan de kant houdt. Zelf zal hij op dit moment echter vooral in zijn handjes klappen dat hij dit ongeval na kan vertellen, waarna de vraag bij professionals op die leeftijd of het het allemaal nog wel waard is ook nog wel eens op wil doemen als stemmetje in het achterhoofd. Amador zijn huidige contract bij EF Education-EasyPost loopt nog tot en met 2025.

Foto: fiets Amador helemaal naar de vaantjes na aanrijding met vrachtwagen

fiets crash amador

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws