Bernal ontsnapt wéér aan aanrijding in Colombia, INEOS-groep ziet auto lastminute inhalen Wielrennen
Wielrennen

Bernal ontsnapt wéér aan aanrijding in Colombia, INEOS-groep ziet auto lastminute inhalen

Bernal ontsnapt wéér aan aanrijding in Colombia, INEOS-groep ziet auto lastminute inhalen

Egan Bernal en Richard Carapaz zijn volgens hun wegbegeleider Karol David Torres een paar keer ontsnapt aan een aanrijding, tijdens een trainingskamp in Colombia. INEOS Grenadiers was met een groepje op pad in Zuid-Amerika en daar wordt regelmatig roekeloos gereden door automobilisten.

Met onder meer ook Daniel Felipe Martínez en Brandon Rivera in de trainingsgroep was het regelmatig even schrikken voor de INEOS-sterren. Kijk bijvoorbeeld naar onderstaande video, gemaakt door Torres, die tijdens trainingen de groep begeleid in zijn busje. Op de video is te zien dat een auto vlak voor een bocht een van besluit in te halen. Hij keert echt net op tijd terug naar zijn eigen weghelft, met de INEOS-trein in volle afdaling.

Tekst gaat verder onder de video

Het is niet de eerste keer dat we gevaarlijke verkeerssituaties zien deze winterstop. Er werden al diverse renners en rensters van de weg gereden, met allerlei letsel tot gevolg. Bernal was zelf ook al eens hoofdpersoon, toen hij een aanrijding ook al net wist te ontwijken. Volgens Cyclingnews zijn automobilisten overigens niet het enige probleem in Colombia. De renners van INEOS zouden naar verluidt al meermaals hebben moeten remmen, uitwijken of zelfs afstappen door zwerfhonden.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws