Copy-paste Bredewold: Nederlandse van SD Worx-Protime opnieuw de beste in het Baskenland Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Copy-paste Bredewold: Nederlandse van SD Worx-Protime opnieuw de beste in het Baskenland

Copy-paste Bredewold: Nederlandse van SD Worx-Protime opnieuw de beste in het Baskenland

Mischa Bredewold heeft de tweede rit van de Ronde van het Baskenland voor vrouwen gewonnen. In een rit met start en finish in Basuari bleek zij de sterkste na een venijnige finale, waarmee ze haar leidende positie verstevigde

SD Worx-Protime liet in de openingsetappe van de WorldTour-wedstrijd direct zien dat er met hen niet te sollen viel. Vollering leidde de overwinning van Bredewold op de openingsdag in, wat uiteraard tot tevredenheid zorgde in het kamp van de ploeg. 'Doordat Demi ook nog vol door sprintte, kon er niemand meer langs. Om van zo’n sterk team een lead-out te krijgen, is fantastisch. Ik ben blij dat ik het kon afmaken', aldus Bredewold.

Ploegleidster Anna van der Breggen keek direct naar de rit van zaterdag. 'Die heeft een beetje hetzelfde profiel als vandaag, alleen is de klim lastiger. Als Mischa overleeft, maakt ze opnieuw kans. Maar het is ook goed mogelijk dat er een elitegroepje wegblijft als ze samenwerken. Demi Vollering heeft alvast getoond dat ze heel sterk is. Het is dan ook mooi dat ze nu met zo’n lead-out een ploeggenote naar succes heeft kunnen helpen. Met de eindzege in La Vuelta Femenina op zak is het lekker koersen hier', aldus Van der Breggen.

SD Worx-Protime neemt koers wederom in handen

Nog voor lunchtijd stapten de dames op voor hun 104 kilometer koers, waarin vooral Valentina Cavallar zich aanwezig toonde in het eerste koersuur. Richting de hindernissen was ze echter geen partij voor het peloton, waar SD Worx-Protime de koers in handen nam. Blanka Vas en Niamh Fisher-Black hielden het tempo hoog, waardoor het er ook voor Bredewold te veel aan werd. Vollering was uiteraard wel bij de pinken en deed er net voor de top van de Urruztigaina nog een laagje bovenop, met nog 35 kilometer voor de boeg.

Elise Chabbey voegde zich in de afzink bij Vollering, die ook diens ploeggenote Marlen Reusser zag aansluiten. Met nog een lange weg richting de finish te gaan besloten deze dames de benen stil te houden, waardoor een groot deel van de groep terug kon keren in aanloop naar de vinnige finale in het Baskenland.

Daarbij ook Bredewold, die dan maar meteen ten aanval trok. Mavi Garcia (UAE) en Juliette Labous (dsm-firmenich PostNL) schoven mee, waarna dit drietal een mooie voorsprong bij een fietste richting de finale. In de straten van Basuari kwam het tot een spurt met drie, wat vakkundig werd afgemaakt door Bredewold.

'Dit zo speciaal, zo onverwacht en ik ben ongelofelijk gelukkig en dankbaar richting mijn team. Het was een lastige etappe met twee pittige beklimmingen. Maar opnieuw deed het team superwerk, want ik kon me zoveel mogelijk sparen', aldus Bredewold in haar reactie.

Uitslag etappe 2 Ronde van het Baskenland voor vrouwen 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws